Besplatne karte za penzionere ne važe u jutarnjem špicu

Besplatne autobuske karte za banjalučke penzionere neće važiti radnim danima u periodu od šest do osam sati ujutro.

Direktor „Pavlović tursa“ Goran Starčević potvrdio je za CAPITAL da je to dogovoreno sa gradskom upravom kako se ujutro ne bi pravile gužve.

- Jedini razlog za to je da se autobusi rastereti kako bi radnici koji putuju na posao i đaci koji idu u školu imali mjesta, odnosno da se ne prave gužve u autobusima. Mi tu mjeru nismo donijeli na svoju ruku, već u dogovoru sa gradskom upravom - kaže Starčević za naš portal.

On dodaje da je ocijenjeno da za razliku od radnika i učenika, penzioneri nemaju prijeku potrebu da u periodu od šest do osam ujutro koriste javni prevoz i da neće trpiti štetu zbog ove mjere.

- Ocijenjeno je da onaj ko ima obavezu da svako jutro koristi javni prevoz praktično ne spada u kategoriju penzionera, već radnika. Ponavljam, jedini razlog je da se ne stvaraju gužve i da se olakša korištenje javnog prevoza za one kategorije koje za tim zaista imaju potrebu - kaže Starčević.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u petak je uručio prve karte za besplatan prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina.

On je rekao da će do 1. maja oko 3.000 do 4.000 penzionera dobiti kartice za besplatan prevoz.

capital.ba

Tagovi: