Predsjednik RS na popisu za ubistvo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se na 11. mjestu evropske crne liste za odstrel Islamske države,  saznaje „EuroBlic“.

 

Predsjednik RS za „EuroBlic“ kaže da je upoznat sa ovom informacijom.

 

- Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države - rekao je kratko Dodik.

 

Na tom spisku ISIS su predsednici i premijeri zemalja EU i regiona, a rame uz rame sa predsjednikom RS su predsednik Francuske Fransoa Oland, njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Belgije Šarl Mišel i drugi državnici koji se svakodnevno suprotstavljaju sve jačem islamskom ekstremizmu u Evropi.

 

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević potvrdio je za „EuroBlic“ da ISIS ima listu za odstrel na kojoj su njihovi najveći protivnici.

 

- Tačno je i da je predsjednik RS Milorad Dodik na toj listi Islamske države. On je ujedno i jedina osoba iz BiH koja se nalazi na meti islamista - naveo je Galijašević.

 

Dodaje kako se ime predsjednika Republike Srpske našlo na listi i zbog suprotstavljanja islamizaciji u BiH.

 

- Teoristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku u aprilu prošle godine bio je zvaničan ulazak terorista na teritoriju Republike Srpske i ne treba odbaciti mogućnost da se ti napadi dogode u budućnosti- zaključio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević, piše ''Blic''.

 

Stručnjak za sigurnost Predrag Ćeranić naglašava da ovu informaciju treba shvatiti ozbiljno.

 

- Siguran  sam da MUP RS preduzima neophodne mjere, ali ono što nije dobro to je da na nivou BiH ne postoji dovoljna usklađenost bezbednosnih agencija i što postoje loši odnosi na relaciji ministra Dragana Mektića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića - upozorava Ćeranić.

 

Dodaje kako se zbog loših odnosa u bezbednosnim službama, sa pravom postavlja pitanje kako će uopšte funkcionisati Udarna grupa za borbu protiv terorizma.

 

Podsjetimo, predsjednik RS i u julu ove godine oštro je kritikovao islamiste u BiH nakon paljenja zastave Srbije.

 

Dodik je tada istakao da je paljenje srpskih zastava, promocija „Islamske države“ i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi.

 

On je čin paljenja nazvao jasnim znakom da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovo ne za Srbe i podsetio da vlast Srpske godinama ukazuje „da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam“.

 

Tagovi: