FILM ''DJECA'': Specijalna nagrada za Denisa Bojića

Film "Djeca" Denisa Bojića dobio je specijalnu nagradu žirija na manifestaciji "Filmsko bdenje duše" u Sremskim Karlovcima, saopštila je Radio - televizija RS.

Ovu nagradu žiri je dodijelio i LJubiši Đidiću za učešće u filmu "Bard Kruševca grada" Miomira Mikija Stamenkovića i Stevana Jovičića i Isidori Dunđerski za učešće u filmu "Isidora" autora Veska Butrića iz Beograda.

Na Manifestaciji, koja se održavala od 20. do 23. oktobra, prikazano je 11 filmova u zvaničnom programu i šest van konkurencije, iz oblasti istorije, kulture, umjetnosti i duhovnosti Srbije, saopšteno je iz Radio-televizije Republike Srpske.

Ravnopravne "Diplome Jakov Orfelin" dobili su Nikola Lorencin za film "Herojska vremena profesora Miloša N. Đurića", Branka Bešević-Gajić za film "Dom anđela", te Ilija Dimitrijević za film "Minijaturni svet Srbije".

Paralelno sa glavnim programom, prikazano je i 14 filmova u četiri programske cjeline, te su u okviru retrospektive prikazani prethodno nagrađivani filmovi u produkciji RTRS-a "Dobrovoljno umro", "Bila sam mala" i "Biti ili ne Ivan Hiti" reditelja Branka Lazića, zatim "Škola života" Igora Požgaja i "Dah života" rediteljke Snježane Brezo.

Tagovi: