Uroš Živković - dječak koji od čokolade pravi magiju (FOTO)

Modna agencija “Fashion Company” u nedjelju je po prvi put u Derventi organizovala modnu reviju. Dio svog kreativnog kutka na jednoj modnoj reviji, po prvi put predstavio je i petogodišnji Uroš Živković iz Prnjvora.

S obzirom da Živković spada u kategoriju indigo djece, a koja se odlikuju brzom logikom, dubokim emocijama, kreativnošću, na prijedlog ljekara nastao je kreativni kutak.

Inače, krativni kutak je započeo u junu 2015. godine, u sklopu kojeg je Uroš zajedno sa majkom Tanjom počeo sa pravljenjem čokoladnih pralina.

Pored pralina Uroš pravi i jestive bidermajere, koje je u nedjelju po prvi put izložio na modnoj reviji.

U dijelu revije u kojem su izlagane vjenčanice, manekenke su nosile i Uroševe bidermajere.



“ Uroševa magija bazira se na izradi posebno rađenih čokoladica, svečanih slatkih stolova, jestivih bidermajera. Sve što naša mašta zamisli mi pretvorimo u slatku čaroliju. Želimo da ukažemo na djecu sa posebnim potrebama, koliko su posebna i nadarena. Upoznajte ih i imaćete prijatelja za cijeli život. Želim da istaknem da se spremamo za pokretanje dnevnog centra u Prnjavoru. Urošev kreativni kutak nastao je pre nešto više od godinu dana. Uroš od svog rođenja pokazuje kulinarske sklonosti, on je naš ponos”, dio je govora Urošove majke Tanje sa nedjeljnje modne revije.

Treba naglasiti da je agencija “Fashion Company” reviju organizovala kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci sa posebnim potrebama, o kojoj se pričalo cijelim tokom održavanja revije.

Važno za pomenuti da je garderobu na reviji ustupila gospođa Slobodanka Živanić iz Smrtića.

''Od kako je svijeta i vijeka ljudski rod se oblači i oblačiće se'', kazala je.

Njene vrijedne ruke i i prirodna nadarenost ka krojačkom zanatu datiraju još iz 90-tih godina osnivanjem male obrtničke radnje u porodičnoj kući vlasnice. Krojačkim zanatom se bavi kao što možete da vidite dugi niz godina, pored šivanja odjeće po mjeri, Slobodanka radi na opremanju manastira i manastirske opreme, te izradi vjenčanica.

Iza sebe ima preko 800 vjenčanja, a svakodnevno radi i na stvarajnu novih željenih odjevnih  komada.

Inače, reviji je prisustvovao i direktor agencije „Fashion.Company“ Fikret Mujkić, koji je istakao da su Nenad i Dragana Lazarević, najzaslužniji za održavanje revije, te se zahvalio opštini Derventa, motelu „Dvor“, Miodragu Tešendiću i drugima na pomoći prilikom organizacije.

Nenad i Dragana Lazarevića, su višegodišnji modeli agencije „Fashion.Company“, koji su podučavali zainteresovane djevojke.

Na reviji je učestvovalo oko dvadesetak modela iz cijele BiH.

MOJADERVENTA.INFO

Tagovi: