PRNJAVOR: Nestanak struje ''zavrnuo'' slavine

 Direktor prnjavorskog "Vodovoda" Dragomir Đurđević rekao je danas da je problem sa isporukom vode sa izvorišta "Povelič" tokom vikenda nastao jer "Elektrodistribucija" nije na vrijeme otklonila kvar na elektromreži sa koje se snabdijeva trafostanica ovog izvorišta.
Đuršević kaže da je "Elektrodistribuciji" na vrijeme upućen apel da u prioritete uvrsti otklanjanje kvara na dalekovodu prema Gornjoj Ilovi zbog činjenice da bi mogla biti ugrožena redovna isporuka vodom sjevernog dijela opštine. 

"U subotu smo dobili obećanje da će u toku dana otkloniti kvar, međutim potom su nas obavijestili da će radove nastaviti 15. januara. Kvar su mogli da otklone i dan ranije, čime bismo izbjegli ovu situaciju", rekao je Đurđević na konferenciji za novinare. 

On navodi da "Vodovod" nema alternativne načine snabdijevanja strujom, odnosno agregate jer oni nisu ni projektovani, kao i da stanovništvo u sjevernom dijelu opštine nema alternativu snabdijevanja vodom, osim sa izvorišta "Povelič". 

"Postoji mogućnost da se sistem pitke vode sa `Poveliča` prespoji na raniji sistem vodosnabdijevanja sa distributivnog rezervoara na Ceru, ali `Vodovod` nema ovlaštenja da to uradi samoinicijativno, već su za to nadležne opštinske službe", rekao je Đurđević. 

Zbog obilnog snijega koji je pao 13. januara na području opštine Prnjavor pojavili su se problemi sa snabdijevanjem strujom, a potom su građani u jednom dijelu opštine ostali bez vode. 

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zatražio je juče od direktora "Vodovoda" i rukovodioca Radne jedinice "Elektrodistribucije" u Prnjavoru odgovornost za propuste. 

Tagovi: