Banjaluka dobija trkačku ligu

Banjaluka bi od ove godine trebalo da dobiju trkačku ligu od četiri trke koje će biti organizovane tokom četiri različita godišnja doba, na četiri različite lokacije u gradu.

Organizatori “Banjalučke trkačke lige” su Atletski klub invalida Vrbas i Atletski klub Banjaluka.

‘Ideja o Banjalučkoj trkačkoj ligi proizašla je iz tri trka koje smo organizovali tokom prošle godine i koje su pored druženja i promocije zdravog života imale za cilj da bar na tren pomognu onima kojima je to potrebno. Ove godine smo došli na ideju da organizujemo trkačku ligu. Imamo ideju da svakom trkom pokušamo ukazati na različita udruženja, grupacije ljudi, ili probleme u društvu na koje možemo i moramo uticati kako bi nam svima bilo bolje” kaže Duško Tadić iz AKI Vrbas za Mondo.

Prva od četiri trke organizuje se 26. marta u parku Mladen Stojanović sa početkom u 11 časova. Na trci mogu da učestvuju svi od 7 do 107 godina.

“Svaki trkač koji se prijavi na FB stranici Banjalučke trkačke lige i uplati startninu od 10 KM najdalje 7 dana prije trke dobiće startni paket, dok oni koji se budu prijavili na dan trke i uplate startninu od 5 KM dobiće učesničku medalju. Oni koji istrče sve četiri trke moći će svoje medalje kompletirati u mozaik trkačke lige. I ono što je najbitnije je to da smo ovu trku posvetili Udruženju Djeca svjetlosti,” navodi Tadić.

Od Trešnjika do centra

Prema planu organizatora, jedna od četiri trke trkačke lige trebalo bi bude održana na Trešnjiku, gdje će grad revitalizovati trim stazu. Jedna bi trebalo da se trči u samom centru grada, a planirano je da se organizuje i međunarodna zimska ulična trka

Dio sredstava koja se prikupe od uplata biće doniran na račun pomenutog udruženja, a pored toga organizatori će se potruditi da aktiviraju što više ljudi da se uključe u trku i podrže udruženje koje radi sa autističnom djecom i odraslima.

“Zato apelujemo na građane da se uključe i budu dio ove velike priče,” rekao je Duško Tadić.

(mondo.ba)

Tagovi: