Fizioterapeutski tretman za djecu iz ''Nevena''

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju "Neven" u saradnji sa opštinom Prnjavor i finskom Fondacijom "Abilis" realizovali su projekat vrijedan oko 13.500 KM, kojim je obezbijeđen fizioterapeutski tretman za djecu iz ovog udruženja.
Socijalni radnik u Dnevnom centru "Neven" Slobodanka Škobić rekla je da je osim sredstava za angažovanja fizioterapeuta i nabavke opreme, u okviru ovog projekta izrađena internet stranica Udruženja, odštampane info-brošure, te organizovan prvi okrugli sto sa nastavnicima i stručnim licima. 

"Planirano je održavanje još dva okrugla stola - sa privrednicima s ciljem zapošljavanje osoba sa invaliditetom i drugi s ciljem uključivanja novih članova u Udruženje", navela je Škobićeva, koja je i koordinator "Abilis" projekta. 

Načelnik opštine Darko Tomaš istakao je da je najvažniji cilj ostvaren, odnosno da je djeci omogućen neophodan fizioterapeutski tretman. 

On je pohvalio spremnost roditelja djece da podijele iskustva s javnošću, da problem učine vidljivim i da na taj način zajedno sa lokalnom zajednicom pokušaju pronaći što bolja rješenja. 

"Opština Prnjavor ovim ljudima stoji na raspolaganju za finansijsku, ali i pomoć u svakom drugom smislu", dodao je Tomaš. 

Prema podacima Udruženja "Neven", u fizioterapeutski tretman uključeno je 30 djece iz Dnevnog centra, ali i drugi mališani, kojima je potrebna ova vrsta pomoći. 

Tagovi: