Samohranoj majci četvoro djece potreban krov nad glavom

''Voljela bih da imam svoju sobu, gdje mogu učiti i da imam svoje kupatilo'' – to su želje jedanaestogodišnje Jovane koja sa mamom, bratom i dvije sestre živi u teškim uslovima.

Kuća koja je stara 100 godina, šuplja je sa svih strana i neuslovna za život. Prije nekoliko dana oluja im je odnjela i krov pa je samohrana majka Miljana odlučila da sama popravi. Pala je sa krova i slomila nogu. To joj je još više otežalo ionako težak život. Nova kuća bi Đurićima riješila sve probleme.

“Najneophodnija je nova kuća, da imaju djeca svoju sobu, da mogu normalno i kupatilo, da mogu učiti u sobi, da se mogu u kupatilu okupati, da mogu u školu kao sva normalna djeca”, kaže komšinica Miljana Stjepanović.

Miljana je prije tri mjeseca dobila bebu, pa joj je sada, kaže još potrebniji novi dom, jer su sada svi smješteni u jednoj prostoriji koja je i spavaća soba i kuhinja. Komšije su počele graditi kuću prije pet godina, ali je sve zbog nedostatka para sve ostalo na temelju. Komšije su ponovo pokrenule akciju da se riješi problem Stjepanovića.

Smatram da je neophodno da se malo probudi svijest, posebno, kažem vlasti, a onda smo svi mi ovdje spremni i u komšiluku i dalje da pomognemo da se to završi”, rekao je Ilija Vujičić.

Za Stjepanoviće najveća muka tek dolazi. U zimskim danima je kažu neizdrživo jer u nekim djelovima kuće fali po koja cigla, pa ju čime znaju zatvaraju.

(ATV)

Tagovi: