Tužna priča dječaka iz Fakovića

Osmogodišnjem Milenku Pavloviću iz Fakovića kod Bratunca umro je otac, a nakon toga majka ga je napustila. Danas živi sam sa bolesnom i starom bakom i vodi brigu o sebi ali i o domaćinstvu.

Život malog Milenka nije mazio. Ostao je bez oca, majka ga je ostavila, živi sa bakom a na pleća ovog mališana spala je briga o kući, o stoci. Sa samo osam godina, on mora da razmišlja kako obezbjediti ogrev za zimu, piše RTRS.

- Odem u šumu i dovučem drva. Kad naučim gradivo, pomažem baki, cijepam drva i hranim koze - rekao je ovaj vrijedni dječak Milenko Pavlović.

Mnogo toga ovaj dječak nema. Potrebna mu je pomoć dobrih ljudi.

- Imamo 120 maraka primanja od socijalne pomoći i ništa više izjavila je baka Stana Pavlović.

Milenko i njegova baka nemaju frižider, električni šporet, zamrzivač, veš mašinu. To ga ne sprečava, da u školu dolazi uredan, da bude redovan i pažljiv.

- Fino radi i fino uči, jedino je primjetno da je oskudnije obučen. Nadam se da će dobiti pomoć koja mu je potrebna - istakla je učiteljica Ljiljana Jakovljević.

- Za Novu godinu i za Božić želio bih da dobijem nove čizme i patike - dodao je Milenko.

Milenko praktično nije imao djetinjstvo, morao je da odraste prije vremena i uhvati su se u koštac sa životnim problemima.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da pomognu dječaku Milenku Pavloviću uplatom na račun 562-009-80849412-27 (NLB Banka).

(RTRS)

Tagovi: