Prnjavorski azil primio deset pasa iz Kotor Varoša

Higijenski servis za napuštene životinje ''Java'' iz Prnjavora danas je pod nadzorom Komunalne policije Kotor Varoš u vanrednoj akciji uklonio sa kotorvaroških ulica deset pasa lutalica, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

Ovlašćeni servis "Java" angažovala je opština Kotor Varoš na zahtjev velikog broja građana radi sprovođenja postupka zakonitog uklanjanja pasa lutalica sa javnih površina na području opštine. 

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod stanovnika, prvenstveno đaka. 

"Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti", naveo je Malijević i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima. 

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i lica koja kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje. 

Malijević je apelovao da građani čuvaju kućne ljubimce i prijave nadležnim službama eventualnu novu pojavu pasa lutalica. 

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru na životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje im se hrana, kao i udomljavanje. 

Tagovi: