Aktivisti dobojskim osnovcima ispričali svoju priču

''Da vam ispričam svoju priču'' naziv je radionice koja je održana u dobojskoj Osnovnoj školi ''Vuk Stefanović Karadžić'' i kojoj su prisustvovale učenice od šestog do devetog razreda, inače članice hora u ovoj školi.

Radionica je organizovana u sklopu projekta „Obojimo note“, koji realizuje udruženje „Vizija“ i koji je podržan od strane USAID ''PRO-Budućnost''.

Svoju priču i iskustvo kroz projekat PRO-Budućnost ispričao je i jedan od najvećih aktivista i član radne grupe iz Tešnja Idham Kruško koji je rekao da čovjek po prirodi nije stvoren da mrzi a najveći neprijatelj za stvaranje predrasuda jeste neznanje o nekome ili nečemu.

“Mladi se moraju povezivati, razmjenjivati iskustva i znanja te razvijati zdrave dijaloge. To je minimum odgovornosti prema našoj budućnosti”, istakao je Idham Kruško.

Diplomirani politikolog Aleksandar Goganović rekao je da je najveća vrijednost projekat ''PRO-Budućnost'', u kojem je već četiri godine, to što pruža prilike mladima.

„Mladi imaju šansu da upoznaju svoje vršnjake širom zemlje, da proputuju i izgrade sebe kao bolje i kvalitetnije osobe koje će se sutra odgovorno ponašati prema društvu u kojem žive“, istakao je Goganović, član radne grupe projekta PRO-Budućnost ispred Grada Doboja iz reda mladih.

On se ovom prilikom zahvalio i USAID-u, CRS-u i Gradskoj upravi Grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem koji je prepoznao istinsku vrijednost ovog projekta i nesebično ga podržao.

„Kroz projekat PRO-Budućnost uspjeli smo obezbjediti haljine za učenice OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ koje su članice hora. Tema naše radionice održane u ovoj školi bila je „Da vam ispričam svoju priču“ kako bismo mladima prezentovali mogućnosti koje im pruža PRO-Budućnost i da iskoriste svoju šansu da se na zabavan i interesantan način dograđaju. Projekat PRO-Budućnost se nastavlja i sigurno da ćemo u Doboju organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, sve u cilju izgradnje povjerenja, razumjevanja i odgovornosti za budućnost“, istakla je Zorica Davidović iz udruženja „Vizija“ i dodala da njeno udruženje već priprema nove projekte.

Projekat “Obojimo note” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services, u saradnji sa Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Tagovi: