Poplašen kandidat za predsjednika Srpske, Matijašević za člana Predsjedništva BiH

Nikola Poplašen kandidat je Srpske napredne stranke /SNS/ za predsjednika RS na predstojećim Opštim izborima u BiH, a Darko Matijašević za člana Predsjedništva BiH.

Matijašević je rekao da je danas potvrđeno ujedinjenje pet političkih subjekata i da su u okviru ove stranke sada Jedinstvena napredna stranka, Srpska napredna stranka RS, Srpska napredna stranka - izvorna i Srpska radikalna stranka "9. januar". 

"Na ovaj način je došlo i do ujedinjenja navedenih stranaka u SNS",  rekao je Matijašević, koji je na današnjoj skupštini jednoglasno izabran za predsjednika SNS.

On je rekao da je će ključni ciljevi ovog "patriotskog političkog bloka" nazvanog "Srpski naprednjaci" biti jedinstvo svih srpskih predstavnika u Srpskoj i zajedničkim institucijama kada je riječ o pitanjima Republike i srpskog naroda u BiH.

"U potpunosti ćemo slijediti politiku Srpske napredne stranke u Srbiji i njenog lidera Aleksandra Vučića, i to po pitanjima regionalne stabilnosti, dobrih odnosa i pomirenja među narodima i državama na ovim prostorima. Bitni su i ekonomski rast i razvoj, te sprečavanje odliva stanovnika, posebno mladih", rekao je Matijašević.

Tagovi: