Skakavci i Kokori zaboravljeni u snijegu?

Iz MZ Kokori učestalo stižu žalbe mještana na neodržavanje puteva u selu Skakavci i Kokori.

Snijeg se sada već topi u gradovima, gdje su službe čišćenja radile užurbano, ali sela i dalje brinu iste brige, jer je sloj leda podebeo.

Oni tvrde da u “ataru” prnjavorske opštine, kojoj pripadaju sela Skakavci, Kokori i Čivčije, službe održavanja brinu samo o mještanima sela Čivčije. Dodaju da se u Čivčijama put redovno održava, dok su Skakavci i Kokori zaboravljeni. Ono što ih najviše brine i ljuti jesu saobraćajne nezgode, prouzrokavane zbog nečišćenja. Kako kažu, zabilježen je veliki broj sletanja s puta.

Predsjednik MZ Kokori, Radovan Subić kaže da je put održavan sve do petka, ali priznaje da je juče tek jednom očišćen oko 13h.

„Samo jednom ne dođu da očiste i oni se žale. Kako u jednom selu kod Banjaluke nije čišćeno petnaest dana, pa narod živi? To je bezobrazno.“

Da li je bezobrazno da se ne očisti ili da se mještani žale, ostaje pitanje.

Ipak, dodaje da je zvao preduzeće „Kusić putevi“, koji su zaduženi i plaćeni za održavanje puteva, ali da oni tvrde da je sve u redu i da samo jednom nisu mogli kako kažu okrenuti se, pa nisu očistili.

Predsjednik je ipak skrenuo žalac sa mještana na stručne službe pa kaže:

„Ljuti me to. Oni koji su obavezni i plaćeni za to, moraju da održavaju put. Istina, bilo je saobraćajnih nezgoda, ali nisam ja kriv. Oni koji su zaduženi za to, ne rade.“

Iz preduzeća „Kusić putevi“ nisu nam odgovorili na pozive.

Banjaluka.com

Tagovi: