Prijeti li nam tužba privatnih preduzeća zbog stopiranja nabavke radara

Skandalozno je da je Vlada Republike Srpske sklapanjem štetnih poslova u vezi sa nabavkom radara još jednom dovela u opasnost interese građana Republike Srpske, koji će ponovo iz svojih džepova trebati da plate nemar SNSD-ovih ministara, saopšteno je danas iz SDS.

Srpska demokratska stranka traži od Republičkog javnog tužilaštva, Pravobranilaštva Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova da se izjasne da li su firme ’’Inovatraffic holding’’ iz Njemačke ’’Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.’’ iz Turske i ’’WKB Consulting’’  poslale opomene pred tužbu ili da li su već podnijele tužbu protiv institucija RS.

U SDS traže precizne podatke o tome koliki je tužbeni zahtjev zbog navodne štete koju su pretrpili zbog raspisanog i okončanog postupka sklapanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu koje se odnosi na postavljanje radara i kamera na putevima Srpske.

Tražimo i da se ispita i odgovornost nadležnih za pokretanje i vođenje ove kvazi nabavke kojom su interesi Republike Srpske dovedeni u pitanje. Ovakvo postupanje vlasti predvođene SNSD-om koje se sastoji od zaključivanja štetnih ugovora i raspisivanja kvazi nabavki čiji je jedini cilj obezbjeđivanje uslova firmama da tuže Republiku Srpsku i naplate milionske iznose stara su praksa rada SNSD-a poznata još od slučaja ČEZ, saopšteno je iz SDS.

Vladu Republike Srpske su pozvali da sankcioniše sve odgovorne za „ovu najnoviju pljačku i štetu koja prijeti budžetu Republike Srpske“.

„Podsjećamo na brojne primjere kada su privatne firme tužbama tražile naplatu milionskih iznosa od Elektroprivrede Republike Srpske zbog raspisivanja, a potom poništavanja postupka javne nabavke u Termoelektrani Ugljevik“, piše u saopštenju SDS.

 

Tagovi: