''Noćni vukovi'' stigli u Banjaluku

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba ''Noćni vukovi'' iz Rusije danas su stigli u Banjaluku, te obišli lokaciju gdje će biti izgrađen srpsko-ruski kulturni centar, a potom posjetili i hram Hrista Spasitelja u srcu grada na Vrbasu.

Prethodno su posjetili pravoslavni manastir svete Petke u Bijeljini, nakon što su sinoć oko 19 časova ušli u BiH na graničnom prelazu Pavlovića most.

Oko njihove posjete digla se prašina, a zbog čega, poručuju, ni njima nije jasno. Ustvrdili su da se njihov dolazak isključivo odnosi na približavanje ruskog i srpskog naroda s obzirom na dugogodišnju istorijsku povezanost. Dodali su da njihova turneja nema nikakve političke konotacije.

Među onima koji su ušli u BiH nije bio Aleksandar Zaldostanov, lider "Noćnih vukova", te Saša Savić, vođa ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji.

Njihova balkanska turneja trajaće 10 dana, tokom kojih će preći više od 2.000 kilometara, a u Srbiji su već posjetili Beograd, Novi Sad i Šid. Nakon okončanja posjete BiH, tokom koje su planirane posjete vjerskim i kulturnim institucijama, vratiće se u Beograd.

Nezavisne novine

Tagovi: