Mirjana Milovanović (63): Ljudi, slavim 30 godina slobode! (VIDEO)

U kao snijeg bijeloj vjenčanici – sa sve bidermajerom i rajfom sa cirkonima, uz zvuke trubača i 80 zvanica, Mirjana Milovanović (63) spektakularno je proslavila neobični jubilej – 30 godina od razvoda braka.

Pred kafanu u Jagodini u kojoj je gospođa iz Isakova kod Ćuprije zakazala nesvakidašnju svetkovinu, dovezao ju je bijeli odltajmer kabriolet, a dočekali su je trubači i rođaci, piše blic.rs.

"Ljudi, slavim 30 godina slobode", viknula je Mirjana, a već naredni trenutak iz iz limenih truba zagrme megahit “Despasito” i fešta je mogla da počne.


Ređali su se tradicionalni trubački hitovi, a Mirjana, inače švajcarski invalidski penzioner, veselila se pred kafanom kao na svadbi – igrala je, grlila se i slikala sa rođacima. Na ulazu u kafanu, okićenu balonima i natpisom “30 godina od razvoda braka”, bacila je bidermajer preko glave – kao da je u pitanju vjenčanje.

Vrlo adekvatan dizajn torte za proslavu 30 godina razvoda braka.

"Za mene je ovih 30 godina bilo 30 godina oslobođenja i to slavim sa prijateljima. Bila sam 18 godina u braku koji nije bio dobar, bilo je haotično. Van braka mi je super i zato sam odlučila to da proslavim. Na ideju sam došla kada sam prije dve godine slavila 60. rođendan. Nešto mi je krvcnulo u glavi, pomislila sam – za dve godine slavim 30 godina od razvoda braka, moram to da proslavim. Slijedeći jubilej slavim za 30 godina. Kada budem imala 90 godina slaviću ponovo", najavljuje Mirjana.

Otkriva i zašto je “u tim godinama” obukla vjenčanicu.

"Na mojoj svadbi nisam imala vjenčanicu. Imala sam neku bijelu haljinicu tek onako da se naznači. Bila je zima, januar, slavilo se pod šatorima, imala sam već dvoje male dece, bio je pravi fijasko. Bolje se rastati nego biti u lošem braku, jer je to patnja i za djecu", veli Mira.

Rođaci isprva nisu mogli da povjeruju kada im je najavila šta će da proslavlja u kafani, i to baš 1. aprila. Ličilo je na prvoaprilsku šalu, ali je Mirjana bila ozbiljna. Slučajno je ispalo i to da je proslava zakazana baš na rođendan njenog bivšeg muža.

"Rodbina se malo čudila, kako, zašto… Zbog čega, pa ko to još slavi, pa to još nismo čuli, pa daj slavi nešto drugo. Rekla sam da neću drugo jer želim da napravim ovo slavlje. Trebalo je prvo 31. marta da bude, ali sam zbog moje familije morala da pomjerim na 1. april. Tačno je da je mom bivšem mužu tada rođendan, ali ja sam na to zaboravila. Tek sam se sjetila kada mi je snajka rekla. Bivši muž zna za proslavu, neki kažu da je rekao da će da dođe sa trubačima, da mi plati proslavu. To meni ne treba. Moji su svi rekli da ga pozovem u goste, ali ja sam rekla da ne može. Došli su samo moji rođaci i prijatelji i zato mi je mnogo drago", dodaje Mira.

U jednom trenutku Mirjana se popela i na stolicu

Ona ima dvojicu sinova, starih 47 i 46 godina, kao i pet unučića, zbog kojih joj je žao što nisu sa njom na proslavi.

Prvi ples Mira je odigrala sa najboljim drugom, a onda se oplelo kolo. Prava fešta nastala je kada su u salu opet ušli trubači.

"Ja želim mojoj sestri ovako još 30 godina da bude razvedena pa ćemo onda da je udamo i da dođemo na svadbu", poručila je jedna od Mirinih bliskih rođaka.

Gosti su pristigli sa raznih strana, pa čak i iz Amerike. Proslavi je prisustvovala i njena majka Kristina Jonić.

Torta sa "mladencima" privukla pažnju

 

Posebnu pažnju privukla je torta koja je bila “adekvatno” dekorisana – umjesto zagrljenih mladenaca na vrhu, figura mladoženje bila je ogrenuta glavom na dole.


Neposredno prije sječenja torte, Mira je uhvatila figuru mladoženje za noge, i bacila je preko leđa.

Umjesto poklona, novac za siromašne

Umjesto poklona, Mira je gostima najavila da spreme novčane priloge za porodice kojima ona pomaže. Otkada je otišla u invalidsku penziju 2001. godine jer je imala tumor na kičmi, ona pomaže siromašne porodice sa djecom iz Niša, Ćuprije i okolnih mjesta. Tako trenutno i pomaže dvije porodice iz Niša i okoline Aleksinca o kojima je upravo čitala u “Blicu”.

"Sakupljeno je večeras 27.700 dinara, 320 švajcarskih franaka, 100 dolara i 140 evra. Pare su namijenjene za porodice kojima pomažem", kaže Mira.

Blic

Tagovi: