Takmičenje u recitovanju povodom Dana opštine Šamac

Povodom Dana opštine Šamac, održano je opštinsko takmičenje mladih recitatora osnovnih i srednjih škola na šamačkom području koji su bili pobjednici na školskim takmičenjima recitatora, a u revijalnom dijelu učestvovali su pjesnici iz Brčkog, Dervente, Prnjavora, Doboja i Šamca.

Opštinsko takmičenje održava se nakon tri decenije ponovo, svim učesnicima su ovim povodom dodijeljene zahvalnice, a prvoplasiranim i knjige.

Zahvalnice i knjige su dodijelili predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić i načelnik Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević koji nije krio oduševljenje velikog odziva učenika osnovnih i srednjih škola koji su talentovani, kao i posjetilaca koji su došli da prate ovu manifestaciju.

"Opština Šamac podržava ovakve takmičenje, a podržavaćemo ih i narednih godina, uz nastojanje da manifestacija iz godine u godinu bude sve veća", kaže Milićević.

Takmičenje se održalo u četiri kategorije drugi i treći razred, četvrti, peti i šesti, sedmi, osmi i deveti razred osnovnih škola, prvi i drugi razred i treći i četvrti razred Srednje škole „Nikola Tesla“.

U kategoriji drugi i treći razred prvo mjesto pripalo je Emiliji Stolić iz Crkvine, drugo Jovanu Ilinčiću iz Šamca, treće Anđeli Tripunović iz Obudovca.

U kategoriji četvrti, peti i šesti razred prvo mjesto pripalo je Magdaleni Mitrović iz Obudovca, drugo Ines Varadinović iz Šamca, dok je treće mjesto pripalo Milanu Stanišiću iz Gornje Slatine.

U kategoriji sedmih, osmih i devetih razreda prvo mjesto je Dario Škuljević iz Obudovca, drugo Anđela Marinković iz Crkvine i treće Jelena Mikić iz Gornje Slatine.

U kategoriji srednjoškolaca prvi i drugi razred prvo mjesto pripalo je Marku Draganoviću, drugo Katarini Babić i treće Anđeli Šolmaz, dok je u kategoriji trećih i četvrtih razreda prvo mjesto pripalo Zorani Kačavenda, drugo Đurđini Maslić i treće Tijani Nišić.

Prvo mjesto u kategoriji sedmih, osmih i devetih razreda prvo mjesto osvojio je Dario Škuljević koji je recitovao pjesmu „Neki te ne vole ljudi“ autora Nedeljka Popadića.

On ističe da su mu dosta pomogle te da su za njegov uspjeh i one zaslužne i nastavnica srpskog jezika kao i bibliotekarka.

Tagovi: