Stižu Rusi u Banjaluku, ne talasajte ni zavjesama

Policija Republike Srpske Banjalučanima savjetuje da sutra, od 11 do 17,30 ne izlaze napolje bez potrebe, a i dok su u kući, da ne pomjeraju zavjese, spuste roletne, da ne izlaze na balkone, prozore i korovove.

Poruke ovakog sadržaja osvanule su na zgradama u Banjaluci kao upozorenje i predostožnost zbog sutrašnje posjete visoke ruske delegacije našem gradu.

„Da li je ovo realno?“, komentari su pojedinih Banjalučana i većina ih negoduje što se sutra neće moći kretati slobodno, opisujući situaciju kao "opsadno stanje".

"Dobro nam nisu naredili da u podrumu provedemo cijeli dan", "Dolazi neka PreVisoka delegacija Rusa u BL sutra. Opsadno stanje. Ne izlazi. Ne diši, delegira se. Pa zašto? Oćel biti kakvih problema, imal kakvih dojava?", "Šahtove vare kada delegacija dolazi. Komunistički sistem. Prvi stepen bezbjednosti", "A, dolaze nam prijatelji. Šta bi bilo da dolaze neprijatelji?", samo su neki od komentara. Bilo je i šaljivih poput "Hoću li moći pomusti krave" i "Smijem li sutra na posao, to vi meni recite".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije su saopštili da, povodom dolaska delegacije Vijeća Federacije federalne skupštine Rusije koju predvodi Valentina Matvijenko, preduzimaju najviši stepen mjera sigurnosti da bi posjeta protekla u najboljem redu.

Građanima preporučuju da sutra izbjegavaju nošenje rusaka, te da uz sebe obavezno imaju neki identifikacioni dokument i da nikako ne ignorišu naredbe policije.

Uži centar grada biće zatvoren za kretanje i pješaka i automobila, a neće raditi ni kafane, trgovine i slično. Zabranjena je upotreba dronova.

Tokom sutrašnjeg dana, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do Banjaluke biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama.

Saobraćaj će biti obustavljen na dijelu magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banjaluka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) - ulica Ranka Šipke - ulica Vuka Karadžića - ulica Kralja Petra I Karađorđevića - ulica Bana dr. Todora Lazarevića.

Takođe, na navedenoj trasi kretanja delegacije u ovom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije bit će ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Mojabanjaluka.info

Tagovi: