Marjanović: Trijumf u prvenstvu sjajna uvertira za finale Kupa BiH

Fudbaleri Krupe napravili su sjajnu uvertiru za finale Kupa Bosne i Hercegovine. Ekipa Slobodana Starčevića je ostvarila prvi trijumf protiv Željezničara u istoriji i  udaljila sarajevski tim od borbe za titulu šampiona.

Krupa je u derbiju pokazala kvalitet. Od starta su momci iz kanjona Vrbasa znali šta žele, taktički su odigrali veoma dobro. Nametnuli su odličan presing u kojem se gosti nisu snašli a uspjeli su da kazne dvije velike greške sarajevskog tima. Prvo je Nusmir Fajić nastavio golgetersku seriju, a zatim je sudbinu Željezničara zapečatio Lazar Marjanović.

"Pobjeda je došla u pravo vrijeme jer smo pokazali da možemo da odigramo kvalitetno protiv Željezničara i da možemo da im pariramo u svakom segmentu. Ostvarili smo prvi trijumf protiv sarajevskog tima i to nam je dodatno podiglo samopouzdanje pred završnicu sezone u kojoj jurimo trofej . Odigrali smo zaista kvalitetno, taktički smo ispoštovali gotovo sve što je trener Starčević tražio od nas i rezultat nije izostao. Izvršili smo pritisak na njihove igrače i prema prikazanom i šansama zaslužili smo tri boda. Ovo je za nas zaista sjajna uvertira pred finale Kupa Bosne i Hercegovin", poručio je strelac drugog gola za Krupu Lazar Marjanović.

Foto: FK Krupa

Ekipa trenera Sloboda Starčevića je fatalna za sarajevski klub. Drugu godinu zaredom u ključnim utakmicama ekipa sa Grbavice nije uspjela da dođe do trijumfa i ponovo je u zaostatku za liderom i aktuelnim šampionom Zrinjskim.

"Sad je baš tako.  Željezničar je prošle godine ostao bez titule šampiona remijem u Krupi a a sad je slična situacija. Oni su bili favoriti ali će sad imati dodatni pritisak pred finalne mečeve u Kupu BiH. Od njih se traže trofeji i vidjećemo kako će reagovati. Mi na drugoj strani smo pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama  i to je ono što nam je najbitnije. Skinuli smo teret da nemamo pobjedu protiv njih i videli da možemo da ih savladamo. Sad slijede dva duela u Kupu Bih gde imamo isti cilj a to je da u konačnici budemo uspešniji i osvojimo trofej", poručio je Marjanović.

Ono što može da raduje stručni štab je činjenica da Krupa ima nekoliko strijelaca u posljednjim mečevima. Opasnost prijeti iz prekida, kontri, uigranih akcija tako da je teško „skautirati“ način na koji će se zaustaviti ova ekipa. Upravo je i Marjanović protiv Željezničara prekinuo svoj „golgeterski post“.

"Raduje ta raznovrsnost u našoj igri , jer rival nikad ne zna od kojeg igrača mu prijeti opasnost. Meni je iskreno drago zbog gola jer mislim da od utakmice sa Borcem nisam zatresao mrežu. Imao sam prilika u prvenstvu i Kupu , promašio sam i penal, tako da sam ovim golom skinuo teret. Naravno ono što je najbitnije da smo pobjedili, to je najvažnije za tim i za buduće mečeve a ja vjerujem u nas i naše mogućnosti. I meni će ovaj gol donijeti dodatno samopouzdanje i mirnoću da pogodim u sličnoj situaciji kad to bude trebalo", jasan je Maranović.

Nakon ovog trijumfa u Krupi se u potpunosti okreću finalnim duelima u Kupu a nadaju se da će do tada i zdravstveni bilten biti još povoljniji te da će trener Starčević imati na raspolaganju sve igrače.

(Srpskainfo.com)

Tagovi: