Akciji “Borci za borce” odazvalo se 138 učesnika

Novcem prikupljenim u božićnoj akciji “Borci za borce”, kojoj se odazvalo 138 učesnika, obezbijeđena su 34 robna paketa za borce Vojske Republike Srpske sa područja Dervente, Broda, Prnjavora i Teslića.

Glavni koordinator akcije Mladen Todorić rekao je Srni da je ovo četvrta godina kako se organizuje božićna akcija “Borci za borce” i da je danas počela podjela paketa.

“Ove godine je najuspješnija akcija. Prošle godine bio je 51 učesnik, a ove 138, među kojima su nekadašnji borci, generali, pukovnici, te političari, poslanici i ostali ljudi dobre volje. Narod je prepoznao ovo što radimo i nastojaćemo da ubuduće radimo još bolje”, kaže Todorić.

On je naveo da će paketi biti podijeljeni na području opština Derventa, Brod, Prnjavor, te jedan paket za borca u Šnjegotini, u opštini Teslić.

“Danas mi jedni drugima skupljamo pomoć i pomažemo se. Nama borcima koji smo učestvovali u ratu niko ne može uzeti obraz, čast i dostojanstvo. Mi smo državotvorna generacija i nema politike koja može obezvrijediti i oduzeti stečeno”, dodao je Todorić.

On ističe da borci nastoje i na ovaj način da budu zajedno, da se pomažu kako su činili i u ratnom periodu.

“Moramo da budemo zajedno, da se čuje naš glas, da zna narod i mlađe generacije da smo živi. Nismo mi od juče, mi smo trunuli po rovovima, borili se i branili. Bogu hvala imamo šta imamo i to moramo čuvati, ali i raditi na tome da boračka populacija žive bolje”, naglasio je Todorić.

On je naveo da su u prikupljanju pomoći učestvovali i Dejan Nožica, Simo Simikić i Nikola Radanović, kao i administrator grupe “27. Mtbr” koji je anoniman i kojem zahvaljuje na svemu što je učinio unutar grupe na okupljanju i pomoći borcima.