Atletski klub "Prnjavor" tokom prošle godine osvojio 235 medalja

Atletski klub “Prnjavor” tokom prošle godine osvojio je 235 medalja, od čega 103 zlatne, 77 srebrnih i 55 bronzanih.

Na večerašnjem tradicionalnom godišnjem druženju članova kluba pod nazivom „Veče atletike“ , predstavljen je bilten osvojenih medalja, uručena priznanja najboljim i najperspektivnijim atletičarima.

Predsjednik kluba Željko Petrović u izjavi Srni rekao je da je ovo bila najuspješnija godina do sada po broju medalja, a posebno po broju osvojenih prvih mjesta.

„Imali smo 103 zlatne medalje, što je fenomenalan rezultat za klub i opštinu. Jelena Gajić je na seniorskoj Balkanijadi nakon 15 godina osvojila drugo mjesto na 800 metara što je takođe veliki lični i uspjeh kluba“ , istakao je Petrović.

On kaže da klub ima zastupljenje sve uzrasne kategorije takmičara od cicibana do seniora.

Na ekipnim prvenstvima Republike Srpske i BiH zauzevši druga mjesta smo pokazali svoj pravi kvalitet i da imamo veliki potencijal“ , kaže Petrović.

Petrović je nedavno na 65. Izboru sportiste Republike Srpske proglašen za najboljeg sportskog radnika Republike Srpske, što se poklopilo i sa jubilejom od 20 godina od njegovog nastupa na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Drago mi je da je ‘Glas srpske’ bez ikakve aplikacije preopoznao moj rad sa djecom. Ovo priznanje mi je izuzetno drago jer je priznanje došlo isključivo kao rezultat dosadašnjih postignuća u atletici“ , rekao je Petrović za Srnu.

Na večerašnjoj manifestaciji za najbolje atletičare kluba u 2019. godini proglašeni su Jelena Gajić i Milan Vidović.

Gajićeva kaže da je prošla godina bila jedna od najuspješnijih sezona u njenoj 11 godina dugoj atletskoj karijeri.

Želim da se zahvalim AК’Prnjavor’ koji mi je omogućio nastup na svim velikim takmičenjima, kao i treneru Vladimiru Jakovljeviću bez koga ne bih mogla ostvariti sve ove rezultate“ , rekla je Gajićeva.

Ona je najavila nastupe na nekoliko atletskih mitinga u februaru, na dvoranskoj Balkanijadi, kao i pokušaj ostvarivanja norme za Evropsko prvenstvo u Parizu.