Banjolučani ogorčeni na policijsku vježbu, šok bomba pogodila parkiran automobil

Banjolučani ne kriju ogorčenost na postupanje policijskih službenika tokom sinoćnje vježbe u kojoj na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Tokom vježbe i to u vrijeme kada su ulicom prolazili građani, šok bomba pogodila je automobil parkiran ispred zdravstvene ustanove u Ulici Mladena Stojanovića.

Na video snimku jasno se vidi da je šok bomba ispaljena par sekundi nakon što su pored automobila prošli slučajni prolaznici i prava je sreća da niko od njih nije pogođen.

Video OVDJE

– Sve je bilo uobičajeno, a onda sam čuo škripu kočnica, galamu. Istrčao sam na ulicu da vidim šta se dešava i primijetio specijalce na ulici. Izgledalo je kao da je neki obračun u toku, kao da nekoga hapse. Sve je trajalo par sekundi i onda su otišli - ispričao je Banjolučanin za Srpskainfo.

Dodaje da je bio iznenađen kada je kasnije čuo da je u pitanju policijska vježba, te da je oštećen jedan od parkiranih automobila.

Banjolučko tužilaštvo utvrdilo je da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Kako je tužilac utvrdio da nema djela ako su se ljudi usred parka igrali rata pa im se omaklo. Pa baš oni treba da imaju veći stepen svijesti i ne smiju ugrožavati sigurnost građana - jedan je od komentara Banjolučana na vijest o policijskoj vježbi.

Policijska uprava Banja Luka potvrdila je da im je slučaj prijavljen juče u 18.55.

Tokom uviđaja utvrdili su da je oštećen parkirani automobil koji je pogodila šok bomba tokom policijske vježbe MUP-a Republike Srpske.

Iz policije su ujedno naveli da tokom vježbe nije korištena manevarska municija, niti druga pirotehnička sredstava.

srpskainfo.com

Tagovi: