Banjolučani vozili pijani i prijetili policiji

Banjolučka policija uhapsila je N.V. i K.Đ iz ovog grada koji se sumnjiče da su pijani vozili i nakon zaustavljanja vrijeđali policajce.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopštili su da su juče uhapsili N.V. iz Banje Luke zbog počinjenih prekršaja iz više članova Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te Zakona o javnom redu i miru.

- Naime, policijski službenici su istog dana oko 1.30 časova, u Banjoj Luci u ulici Knjaza Miloša, zasutavili i kontrolisali mercedesa koje se kretalo nepravilnom putanjom po kolovozu ugrožavajući bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozilom upravlja N.V., koje je tokom kontrole vrijeđalo i upućivalo prijetnje policiji, te se oglušilo i na policijsko naređenje, nakon čega je uhapšen - navode iz policije.

Dodaju da je N.V. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,44 g/kg alkohola u organizmu.

Naveli su da su juče i oko 19.20 časova, uhapsili K.Đ. iz Banje Luke zbog istih počinjenih prekršaja kao i njegov sugrađanin N.V.

- K.Đ. je sa audijem učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom koje se dogodila istog dana u ulici Dujke Komljenovića. Vvrijeđalo je i ometalo policiju tokom uviđaja zbog saobraćajne nezgode, te se oglušilo o njihovo naređenje, nakon čega je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, te je utvrđeno 1,64 g/kg alkohola u organizmu - dodaju iz policije.

Navode da je o svemu obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci.

nezavisne.com

Tagovi: