Branka Deketa vijest da je stekao odbornički mandat zatekla u bolničkoj postelji: Očekujem da dobijem bitku i sa koronom

Prijatna vijest da je sa tri glasa više dobio izbornu bitku i počast da kao odbornik ispred nacionalnih manjina u Skupštini opštine „Male Evrope“, kakva reputacija zbog mnogobrojnih nacionalnih manjina više od jednog vijeka prati Prnjavor, 65-godišnjeg Branka Deketa zatekla je u bolničkoj postelji Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, pod terapijom kiseonika.

Deket se, ubrzo po zatvaranju birališta u Prnjavoru, našao na udaru virusa korona. Tako da sada bije i očekuje da dobije i tu drugu još  značajniju - životnu bitku! Bitku sa opakim virusom.

Kako je naš portal i najavio, mrtva trka između dva pripadnika ukrajinske manjine, Branka Deketa i Ivice Mađarovskog, presuđena je tek sa prebrojanim i posljednjim glasom pristiglim putem pošte iz inostranstva.

Ovo je, inače, Deketov treći uzastopni mandat u prnjavorskom lokalnom parlamentu ispred nacionalnih manjina.

On je u UKC hitno smješten od 2. novembra, nakon što je više od 10 dana proveo u kućnoj izolaciji.

"Nadam se i verujem da ću dobiti i ovu bitku sa koronom i u nekim danima mukama i paklu koji, kako se to kaže, „ni neprijatelju ne bih poželio“. Zahvaljujem se svojim glasačima i na trećem ukazanom povjerenju da ih kao odbornik predstavljam. Sve ću učiniti da to i  opravdam. Beskrajno se zahvaljujem i na izuzetno profesionalnom tretmanu medicinskog osoblja UKC koje se bespoštedno bori da dobijem i ovu žuvotnu bitku" kazao je, za naš portal, Deket u današnjem telefonskom razgovoru uz osjećaj, kako tvrdi, da je „mnogo bolje“.

Deketu je, prema izvještaju CIK-a, sa pristiglih 14 glasova, u odnosu na ostala četiri protukandidata koja nisu dobila ni glasa, mandat odbornika nacionalnih manjina pripao sa 158, odnosno tri glasa više od do tada sa „domaćim glasovima“ u Prnjavoru prvoplasiranog Mađarovskog.

Treće mjesto pripalo je Franji Roveru ispred italijanske nacionalne manjine sa 87, a sa po četiri glasa četvrtu i petu poziciju zauzeli su Tomislav Preradović (Pokret Most 21) i Sandra Sinakijević (Savez mladih snaga).

ČESTITKE TOMAŠA I MAĐAROVSKOG

Branko Deket kaže da su mu povodom sticanja novog mandata pristigle mnogobrojne čestitke i želje za ozdravljenjem.

"Čestitao mi je, između ostalih, i novi-stari načelnik opštine Darko Tomaš i, što me posebno obradovalo, kako se pokazalo, u odnosu na favorizovanog Franju Rovera, aktuelnog predsjednika Saveza nacionalnih manjina RS, glavni protukandidat i drugoplasirani Ivica Mađarovski. Uz čestitke su uslijedile i želje za što bržim oporavkom i ozdravljenjem", ističe Deket.

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: