Bravo dječače: Đorđe (9) predstavlja BiH na Svjetskom kupu harmonike

Devetogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić, učenik bijeljinske Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković”, zahvaljujući brojnim pobjedama na međunarodnim takmičenjima, ostvario je direktan plasman na 69. Svjetski kup harmonike, koji se ove godine održava u Portugalu.

Svjetski kup se održava od 3. do 10. novembra u organizaciji Svjetske asocijacije akordeonista, gdje će Đorđe Perić nastupiti kao predstavnik BiH.

Sa četiri godine počeo je svirati klavir, kad je imao i prvi javni nastup. Sa pet godina počeo je da svira harmoniku i već se u tom uzrastu pojavljuje na mnogim međunarodnim takmičenjima i festivalima.

Do sada je osvojio 44 nagrade, od čega su 42 laureatska zvanja.

Pobjeđivao je i bio laureat na takmičenjima u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji i BiH.

Na posljednjem festivalu, održanom u Italiji, u kategoriji instrumentalni žanr (klavir, violina, gitara, harmonika) uzrasne kategorije do 12 godina, gdje su nastupili takmičari iz 17 zemalja, Perić je, kao jedini predstavnik BiH, bio apsolutni pobjednik i osvojio zlatnu medalju.

Avaz