Brčko: Automobilom uletio u baštu kafića, jedna osoba poginula (VIDEO)

Policija Brčko distrikta uhapsila je 25-godišnjeg Č. E., vozača automobila "golf" koji je sinoć u Gornjem Rahiću kod Brčkog autom uletio u baštu ugostiteljskog objekta i povrijedio više osoba. Tom prilikom jedna osoba zadobila je teške povrede od kojih je kasnije preminula u brčanskoj bolnici.

Kako je saopćeno iz Policije Brčko distrikta, njima je oko 19.50 sati prijavljeno da je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđeno više osoba.

- Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izlaskom na lice mjesta utvrdili da je do povreda više osoba došlo udarom motornog vozila na terasi jednog ugostiteljskog objekta, te da je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede od kojih je u toku noći u Bolnici u Brčkom preminula. Na licu mjesta je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen uviđaj, a slobode je lišen Č. E. rođen 1996. godine u Maoči, nastanjen u Rašljanima - naveli su iz brčanske policije.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela pokušaj ubistva, teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine, te izazivanje opće opasnosti.

Nakon krim-obrade, on će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Kako su ispričali očevici događaja, nakon što je automobilom pokosio prisutne u bašti, vozač "golfa" je pokušao pobjeći, ali se 200-injak metara dalje zabio u ogradu.

Pogledajte videosnimak mjesta događaja nakon nesreće koji je objavio portal Crna Hronika.