Danas oblačno vrijeme s kišom i snijegom

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Većinom će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U višim područjima će padati samo snijeg, a na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

Žuti meteoalarm

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom ili kišom, snijeg od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Temperatura zraka između 1 i 3 stepena.

Upaljen je žuti meteolaram za nekoliko bh. regija i to zbog vjetra i obilnih padavina.

U regija Livno očekuju se udari vjetra od 40 do 50 kilometara na sat.

- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar - navodi se na stranici Federalnog hidrometorološkog zavoda.

Moguće plavljenje

U Foči se očekuju mjestimično obilnije padavine oko 30 milimetara za 24 sata te se očekuje novi snijeg koji će biti viši od 10 centimetara, posebno u planinskim predjelima.

I za regiju Trebinje se očekuju mjestimično obilnije padavine od 30 do 45 milimetara za 24 sata,

- Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode - upizoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(dnevni avaz)

Tagovi: