Detalji krvave drame u Prnjavoru: Džudista i stolica onesposobili napadača koji je suprugu nožem ubadao u vrat

Nož je, danas poslije podne u ugostiteljskom objektu u centru Prnjavora, sijevnu u ruci S. G. (50), koji je ubrzo uhapšen, a u vrat je zbodena dvije godine mlađa njegova supruga D. G., koja je poslije ukazane pomoći u ovdašnjem Domu zdravlja, zadržana na liječenju u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Kako saznaje naš portal, ženi je život spašen zahvaljujući pukoj sreći da je za obližnjim stolom nalazio penzionisani krim inspektor i višestruki džudo šampion, tačnije njegovoj vještini crnog pojasa 6. dan. On se beskompromisno uhvatio u koštac sa pobesnjelim napadačem, s nožem u ruci, uz pomoć jednog gosta koji se dohvatio i stolice.

Od očevidaca saznajemo da gotovo ništa nije slutilo nesvakidašnjoj krvavoj drami, pogotovo ne, kako kazuje naš izvor, gotovo tihom razgovoru dvoje supružnika iz prnjavorskog sela Paramije. Iznenada, S.G. je skočio, isukao nož i besomučno počeo da ubada ženu.

Žena je počela zapomaže i jauče, krv je frcala na sve strane, a svjedoci su stekli utisak da je razjareni suprug bukvalno imao namjeru da zakolje suprugu. Sreća u toj nesreći je da je dva stola od njih, sa sugrađaninom Nedom B., sjedio Žika M., majstor višestruki šampion borilačkih vještina, inače, bivši komandir Policijske stanice u Prnjavoru.

"Suprug je na opšte zaprepašćenje počeo da po vratu kolje svoju suprugu, ali se na njihovu sreću tu zatekao Žika. Njenu, da joj spasi život, a njemu da, ipak, ne počini stravičan zločin. Međutim, i on je bio izložen opasnosti da bude zboden. Uz ispoljenu hrabrost, zahvaljujući vještom džudo zahvatu, odnosno polugi, uspio je da savlada napadača i iz ruke mu oduzme već krvavi nož. Međutim,i razjareni napadač je imao izuzetnu snagu, pa ga je Nedo B., „za svaki slučaj“, udario više puta stolicom. Tako onesposobljeni napadač je zadržan na podu do dolaska policije koja mu je ubrzo stavila lisice na ruke-kaže naš izvor.

Pvređena žena je uspjela pobjegne iz objekta, dok j euveliko trajala borba za nož i da se savlada napadač. Nakon pretrčanih više stotina metara, utrčala je u Službu hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, gdje joj je pružena lekarska pomoć.

DVA UBODA U VRAT

Naš portal saznaje u Službi hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, da je D. G. imala veliku sreću, mjerenu milimetrima, da oštrica noža nije zahvatila najvitalnije dijelove vrata.

"Pacijentkinja je, oko 15,40, u Hitnu pomoć dospjela u svjesnom stanju. Imala je dva uboda noža u donjem dijelu vrata, s leđa. Nakon ukazane hitne pomoći, saniteskim kolima prebačena je u UKC RS u Banjaluku, gdje je zadržana na liječenju", rečeno nam je u Službi hitne pomoći.

(NE)POZNAT MOTIV

PREMA kazivanju svjedoka u ugostiteljskom objektu, dvoje supružnika je naoko sasvim uljudno, bez povišenog tona, razgovaralo, pa ništa nije slutilo ne samo da će doći do krvave drame, nego ni do eventualne svađe. Zato je i ostala nepoznanica: šta je nagnalo supruga da sa sobom donese a potom i nožem nasrne na svoju suprugu i to na javnom mjestu. U međuvremenu pojavile su se špekulacije da je, navodno, riječ o „bračnom krahu“.

Policijski uviđaj je u toku kao i ostale istražne radnje.

N. ĐURIĆ

Tagovi: