Djeca više nikada neće čuti glas majke: Vedranu je bolest prikovala za krevet, petočlana porodica preživljava sa 330 KM

Nad petočlanom porodicom Aleksić iz Teslića tamni oblaci nadvili su se prije tri godine, kada je majka Vedrana oboljela od multiple skleroze, teške autoimune bolesti centralnog nervnog sistema.

Ova mlada žena je do 2018. godine bila potpuno zdrava, a zbog progresije bolesti sada je prikovana za postelju, bez mogućnosti da izgovori ijednu jedinu riječ.

Njeno troje djece – Natalija, Nikolina i Nemanja, od februara nisu čuli glas svoje majke, a najvjerovatnije ga, nažalost, nikada više neće ni čuti.

Bolest je uhvatila maha, tako da je, osim što ne može da priča, Vedrana  i totalno nepokretna, a sve što može je da malo pomjeri ruke.

Ponekad se nasmiješi djeci, koja su preko noći odrasla i postala svjesna situacije u kojoj i oni, svojim malim rukama, nastoje da pomognu koliko mogu.

Kako bi brinuo o teško bolesnoj supruzi, muž Milimir je morao da napusti posao građevinca.

– Imamo troje djece. Jedno ima 14, drugo 11, treće šest godina. Supruga je u teškom zdravstvenom stanju. Više ne može da priča, samo malo pomjera ruke. Nisam imao izbora nego da prestanem da radim, kako bih brinuo o njoj i djeci. Uz suprugu stalno moram biti, jer je njena bolest zaista teška – priča Milimir.

Dodaje da porodica preživljava od  330 KM dječjeg dodatka i kućne njege.

FOTO: ATV/YOUTUBE SCREENSHOT

– A samo za Vedranine lijekove mjesečno dajemo 140 KM – kaže rekao je Milimir za ATV.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu porodici Aleksić, to mogu da učine uplatom novca u Rajfajzen banci, na transakcijski račun 1613000097531130, a na ime Milimir Aleksić.

U akciju pomoći ovoj porodici već su se uključili teslićki navijači, koji su već krenuli da prikupljaju sredstva, a plan im je da obiđu sve firme i lokale, kako bi za Aleksiće prikupili što više novca.

„Lidersi“ će sredinom avgusta organizovati i humanitarni turnir.