Đoković se kandidovao za mjesto u Savjetu igrača ATP

Srpski teniser Novak Đoković šokirao je javnost najnovijom političkom odlukom.

Novak Đoković i njegov "politički partner" Vasek Pospišil kandidovali su se za mjesto u Savjetu igrača ATP.

To ne bi bilo čudno da Srbin i Kanađanin nedavno nisu podnijeli ostavke na svojim pozicijama u Savjetu kako bi stvorili sopstveni "Savjet igrača", odnosno Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

Oni su, zajedno sa Semom Kverijem i Džonom Iznerom, pred početak US opena otkrili da su napravili novu organizaciju i predstavili je svijetu.

Đoković je time htio da se na novi, jedinstven način bori protiv sistema i da se izbori za što bolje uslove sebi i saigračima, a pogotovo onima slabije rangiranima na ATP listi.

Ipak, usred Završnog turnira stiže nova šokantna vijest.

Kako je naveo britanski novinar Sajmon Brigs, Đoković i Pospišil su se kandidovali za nadolazeće izbore za Savjet igrača, koji su zakazani pred kraj ove godine.

To je potvrdio i brazilski teniser Bruno Soareš, član Savjeta igrača koji je u prethodnih par godina usko sarađivao sa prvim "reketom" planete.

“Veoma interesantna situacija jer su oni podnijeli ostavku prije tri mjeseca i prešli u PTPA. Ne znam šta se dešava sa PTPA. Mene su izbacili iz njihovog četa, vjerovatno jer sam ostao u Savjetu igrača, tako da ne znam kakve su im ideje. Ne znam šta se tamo dešava”, rekao je Soareš.

Brigs je naveo da Novak, Vasek i PTPA "nisu puno odmakli u regrutaciji igrača".

“Interesantno je vidjeti njih na spisku (prijavljenih kandidata za Savjet). Kod nas ne postoji nekakva politička kampanja tokom koje možemo da čujemo šta će igrati uraditi ako ih izaberemo”, objasnio je Soareš i dodao:

“Sve u svemu, ja sam vjerovatno znatiželjan i šokiran koliko ste i vi, zbog toga što su podnijeli ostavke prije tri mjeseca, a sada se opet kandidovali (za te pozicije)".