Dobili na lutriji, novac iskoristili da konačno postanu baka i deda

Mark (57) i Rut (59) Čalmers iz Halifaksa otkrili su kako im je dobitak od 1,1 milion evra na lutriji promijenio život i pomogao im da dobiju prvo unuče.

Njihova ćerka Natali (31) šest godina je pokušavala da zatrudni, ali je svaki pokušaj bio bezuspješan. Počela je da gubi nadu da će jednog dana postati majka jer je imala probleme sa plodnošću, zbog kojih je imala čak pet operacija.

Natali nije mogla da dobije vantjelesnu oplodnju jer je njen partner Najdžer Armitedć imao djece. Međutim, njen san se ostvario nakon što su njeni roditelji osvojili milion funti na lutriji u februaru 2018. godine.

Kada su Mark i Rut postali milioneri, dio novca iskoristili su za finansiranje vantjelesne oplodnje svoje ćerke, prenosi britanski Miror.

Čalmersovi su sada baka i deka i kažu da je njihovo prvo unuče bolje od osvajanja bilo kakve lutrije.

Prva odluka koju su donijeli nakon osvajanja vrijedne nagrade bila je da plate vantjelesnu oplodnju 9.000 evra. Dva mjeseca kasnije Natali je bila trudna poslije prvog pokušaja, a 10. decembra prošle godine rodio se Kobi.

- Bilo je srceparajuće gledati Natali sve ove godine kako se muči i bori. Viđala sam je u suzama i bolu - rekla je njena mama Rut.

I dalje se sjeća trenutka koji joj je promijenio život.

- Bila sam u Kini sa nećakom, kada me je Natalija pozvala i saopštila divne vijesti. Uspjelo je poslije prvog puta, rekla mi je da ću postati baka - prisjetila se Rut.

Natali i njen tata Mark nisu mogli da zaustave suze kada mu je ćerka saopštila da će postati deka.

Ponosni deka Mark rekao je kako vjeruje da je osvajanje lutrije bila sudbina.

- San svakog roditelja je da vidi svoju djecu srećnu - zaključio je Mark.

(Telegraf.rs)