Dodik: Ne želimo da živimo s onima koji nas nazivaju genocidnim

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na mitingu "Srpska te zove" da srpski narod ne može da živi u istoj zemlji s onima koji pokušavaju da ga proglase genocidnim.

- U ime Republike Srpske želim da svim stradalim izrazim poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata, nakon zamora i mržnje, ali nije bio genocid - poručio je Dodik.

Dodik je rekao da će kompletno rukovodstvo Republike Srpske, na dan kad se u Generalnoj skupštini UN bude odlučivalo o rezoluciji u Srebrenici, čitav dan provesti u Srebrenici.

On je istakao da zločine nad 3.500 Srba sa područja srebreničke regije niko osim srpskog naroda ne spominje i ne primjećuje i da su to zločini bez kazne, dok istovremeno pokušavaju daih proglase genodidnim narodom.

- Nemojte to da radite, jer to ne doprinosi životu u BiH. Ovo nas neće spojiti, ovo nas trajno razdavaja i ne želimo da živimo s vama koji kažete za srpski narod da je genocidan. Ne želimo da živimo s vama i nećemo biti s vama u istoj državi - istakao je Dodik.

On je rekao da su se na mitingu u Banjaluci okupili ljudi od Trebinja do Novog Grada kako bi poručili da ne prihvataju etiketu genocidnog naroda.

- Republika Srpska nije inat, Republika Srpska je sloboda - naglasio je Dodik, dodajući da su Srbi državotvoran narod.

Tagovi: