Đoković pobijedio Dimitrova i plasirao se u osminu finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena, posle pobede nad bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim.

Đoković je trijumfovao sa 3:0, po setovima 7:6 (9:7), 6:3 i 6:4, posle nešto više od tri sata igre.

Najveći deo vremena se igralo u prvom setu, čak 77 minuta, kada je Novak imao i najviše problema sa povredom butnog mišića.

Doduše, sve je odlično počelo, Đoković je već u prvom gemu ovog meča napravio brejk i tu prednost je održavao do desetog gema, kada je počeo sve teže da se kreće i Dimitrov je izjednačio na 5:5. Kasnije je Bugarin imao i set-lopte, ali Novak je uspeo da se izbori za taj-brejk u kome je psle velike borbe slavio sa 9:7 i stigao do vođstva u setovima.

Odmah po završetku seta Đoković je zatražio medicinski tajm-aut, dobio je pomoć fizioterapeuta i sve je u tim trenucima delovalo zabrinjavajuće, s obzirom na Đokovićeve bolne grimase na licu.

Ali, Novaku je ova intervencija očigledno pomogla, pa je u drugom setu bio mnogo sigurniji. Napravio je brejk u šestom gemu, poveo sa 4:2 i tu prednost je zadržao do kraja seta. Delovalo je da je rutinski dobio ovaj deo igre.

Još bolje je naš teniser zaigrao u trećem setu, kada neko vreme nismo mogli da gledamo TV prenos, sve do četvrtog gema. Poveo je sa 3:0, uz dva brejka prednosti i izgledalo je da je tada praktično sve bilo rešeno. Ipak, nije se Dimitrov predavao, vratio je jedan brejk i smanjio na 4:3.

Pojačavao je Bugarin ritam u finišu meča, pokušao je da nadoknadi i drugi brejk, ali je Novak izdržao pritisak, dobio meč i plasirao se u četvrto kolo.

Tamo ga očekuje duel sa 23-godišnjim Australijancem Aleksom De Minorom, 24. na ATP listi sa kojim se do sada nije sastajao. De Minor je danas savladao Francuza Benžamena Boncija sa 3:0, po setovima 7:6 (0), 6:2, 6:1, za dva sata i 10 minuta.

 

Tagovi: