Stanivuković: Spremni smo staviti glavu, gdje moj protukandidat nije spreman staviti cipelu

Sigurne pobjede u Banjaluci i Prnjavoru su preduslov nužnih promjena koje će za dvije godine uslijediti u cijeloj Republici Srpskoj - optimistično su danas iz Prnjavora poručili Draško Stanivuković i Jelena Trivić, gdje su došli da pruže podršku SDS-ovim Milanu Aleksiću, kandidatu za načelnika opštine, i Milanu Petroviću, nosiocu liste te stranke na predstojećim lokalnim izborima.

"Naša odbornička lista, koju Jelena i ja danas završavamo a u nedjelju ćemo je promovisati u Banjaluci, uvjeravam vas da nakon punih 18 godina biće lista koja će pobijediti vladajuću stranku. Imaće barem za jedan broj više odborničkih mandata i glas više", rekao je novinarima Stanivuković.

On se, uz odgovor na samom sebi postavljeno pitanje „kako to znam?“, osvrnuo na nedavno, kako je rekao, lažiranu anketu, „koju su plasirali njegov protivkandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić i njegovi sateliti“.

"Moja anketa je čovjek - Banjalučanin, kojem ja stisnem ruku i on stisne meni! To je najvjerodostojnija anketa. Sve ostalo su plagijat i laž. Zato sam uvjeren da mogu da pobijedim i da pobjeđujem", uskliknuo je Stanivuković, dodavši da svoj optimizam temelji na svakodnevnom radu na terenu i među svojim sugrađanima.

On je podsjetio da je i sama beogradska agencija IPSOS demantovala medije koji su objavili navodnu anketu o rezultatima istraživanja te agencije za lokalne izbore u Banjaluci. Pojedini mediji su prenijeli vijest da je agencija IPSOS radila istraživanje po kome „Igor Radojičić ima prednost u odnosu na Draška Stanivukovića u trci za gradonačelnika Banjaluke, a kada se saberu dati postoci umjesto 100 posto ispadne 102 posto“.

Stanivuković je upozorio da „i tako očigledno lažiranje govori o najmanje dvije stvari“.

"Više je nego jasno da je odlazeći režim svjestan stvarnog ishoda, pa pokušava manipulacijama da promeni svijest građana Banjualuke. Ali, to istovremeno govori šta su sve spremni da lažiraju kada to čine sa jednom anketom, čiju vjerodostojnost nije teško utvrditi", Ističe Stanivuković.

"Građani ovdje treba da glasaju, ne da bi samo meni bilo bolje, nego i radi samih sebe. Ovdje je borba između dva koncepta. Jednog sluganskog i vazalskog koncepta gdje morate raditi kako vam se kaže i koncepta u kojem sam spreman da kao gradonačalnik donosim samostalne odluke u korist svega onoga što smo građanima rekli da ćemo uraditi, pomoći, biti im na usluzi…"

Kandidat ispred PDP-a za banjalučkog načelnika obećava da je, zajedno sa svojim saradnicima, spreman za ovaj  grad da uradi što do sada niko nije.

"Spremni smo staviti glavu tamo gdje moj protukandidat nije spreman staviti ni svoje uglancane cipele. To je suštinska razlika i to ljudi vide", bez uvijanja je naglasio Stanivuković.

On je iznio stav da deset politički subjekata koji „navodno“ podržavaju njegovog protivkandidata, nije odraz stanja na terenu. U to ga, kaže, uvjeravaju i gotovo svakodnevni pozivi podrške i sa te strane.

"I ne samo to. Uvjeren sam da se Banjalučani neće opredijeliti za dosadašnju najskpulju koaliciju i administraciju, koja godšnje budzet Banjaluke samo po tom osnovu uhljebljenja  košta između sedam i osam miliona maraka.

S druge strane, mi ćemo, uz ukazanu podršku, napraviti najekonomičniju i najfunkcionalniju lokalnu samoupravu. Jelena i ja smo se odlučili na taj korak kao gradski odbor PDP Banjaluka, zajedno sa SDS-om, NP „Banjaluka zove“, borcima, penzionerima, kao i mnogim drugim nevladinim organizacijama i istaknutim pojedincima. Cijenimo i prihvatamo svakog čovjeka koji danas i to javno, u ovom trenutku, nam priđe i stane na crtu torturi, policji i svim tim institucijama koje nisu u službi građana i Banjaluke", optimistično je poručio Draško Stanivuković.

Vjeru u, kako je naglasila, u pobjedu i nužne promjene u Banjaluci, a koje su preduslov za takođe nužne promjene za dvije godine i u cijeloj Republici Srpskoj, izrazila je i Jelena Trivić. Ona je danas, zajednos sa Draškom Stanivukovićem, iz Banjaluke pristigla u Prnjavor da daju podršku kadrovicima ovdašnjeg SDS-a Milanu Aleksiću i Milanu Petroviću.

N. ĐURIĆ

Tagovi: