FIFA pokrenula postupak protiv Srbije

Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije.

- Zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbijednost na utakmicama) - navodi se u saopštenju FIFA.

Nakon što je pokrenuta istraga protiv Srbije zbog zastave sa mapom Kosova i Metohije u srpskoj svlačionici sada se pokreće postupak zbog duela sa Švajcarskom.

Na meču Srbije i Švajcarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako prije, tako i tokom i poslije meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i van stadiona gdje je zabilježena tuča srpskih i albanskih navijača, prenosi Mondo.

Na samom terenu smo vidjeli koškanja, prvokacije sa obje strane, a pogotovo je burno bilo u finišu meča kada se Granit Džaka sukobio sa Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko srpskih fudbalera. 

Fudbalski savez takozvanog Kosova koji se žalio na to što su pred meč sa Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu sa porukom "Nema predaje" žalio se FIFA i na ponašanje selektora Dragana Stojkovića Piksija i naših reprezentativaca na meču sa Švajcarskom.

Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona, navijao je za Švajcarsku zbog Granita Džake, Đerdana Šaćirija i Ardona Jašarija, a neki su i provocirali srpske navijače.

Veliki skandal je ispao i oko ponašanja Granita Džake koji je poslije meča nosio dres sa prezimenom Jašarina grudima, ali FIFA je po svoj prilici odlučila da ga ne kazni. Čak su i Švajcarci bili ljuti na svog vezistu zbog ovakvih provokacija, ali za sada FIFA nije objavila svoju konačnu odluku po ovom pitanju.

Što se tiče Srbije, za sada je zvanično samo da su pokrenute dvije istrage protiv Srbije, jedna zbog zastave sa teritorijom Kosova i Metohije i natpisom "Nema predaje" u svlačionici i druga zbog dešavanja na meču Srbija-Švajcarska 2. decembra. 

nezavisne.com