FK Sloga odlazi na odmor pobjedom protiv Ljubića

Fudbaleri Sloge su na zatvaranju jesenjeg dijela savladali ekipu Ljubića iz Prnjavora rezultatom 3:1. Tako da će prezimiti na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera i jesenjeg šampiona Borca iz Kozarske Dubice.

U 19. minutu Radovanović odlično centrira u kazneni prostor gdje udarac Junuzovića glavom odlazi pokraj gola. U 37. minutu na ubačenu loptu sa strane natrčao je Osmo Nuhanović i doveo Slogu u vođstvo 1:0. Igrao se posljednji minut prvog poluvremena kada Junuzović odlično proigrava Radovanovića a ovaj u maniru rasnog strijelca povećava rezultat na 2:0.

U drugom dijelu gosti su se oslobodili pritiska i krenuli su agilnije. Igrali su donekle grubo, a sudija to nije kažnjavao. Igrao se 53. minut kada Prnjavorčani preko Aleksandra Žižka smanjuju rezultat na 2:1. Sve do 83. minuta vodila se bespoštedna borba na terenu. A onda vrhunskim evrogolom sa više od 30 metara iz slobodnog udarca Enver Buljubašić stavlja tačku na „i“ i postavlja konačnih 3:1.

Treba reći da Sloga cijelu sezonu kuburi sa povredama igrača. Tako da je ovaj rezultat odličan. U drugom dijelu Sloga će sigurno tražiti svoju šansu kako bi ostvarili povratak u prvoligaško društvo gdje im je objektivno i mjesto.

Od samog početka van stroja su Hadžikadunić, Miljić i Trifković. Od polovine prvenstva Cvijanović, Gouhan, Đedović, Vasiljević, Cetić. Na samom kraju povrijedili su se Ivešić i Đuranović koji su uz Jankovića kraj sezone odigrali pod velikim bolovima. Utakmicu protiv Ljubića su povrijeđeni i na svoje insistiranje odigrali Jupić, Ivešić i Đuranović.

Srećom Sloga ima kvalitetne juniore koji su dali svoj doprinos i to Tomić, Miličević, Spasojević, Starčević i Cetić.

DOBOJ – Strijelci: 1:0 Nuhanović u 37, 2:0 Radovanović u 45, 2:1 A.Žižak u 53, 3:1 Buljubašić u 83. minutu. Stadion: „Luke“. Gledalaca: 70. Sudija: Vanja Ajder (Banja Luka). Pomoćnici: Milan Simić (Krupa na Vrbasu) i Darko Đekanović (Kotor Varoš). Delegat: Ilija Smiljanić (Gradiška). Posmatrač suđenja: Dragan Skakić (Gradiška). Žuti kartoni: Buljubašić, Marmat, Nuhanović i trener Draganović (Sloga), Kovačević (Ljubić).

SLOGA (D): Jupić, Janković, Andrić, Nikolić, Buljubašić, Đuranović (od 62. minuta Marmat), Nuhanović, Hadžimujić, Ivešić (od 34. Šimić), Junuzović, Radovanović (od 85. Starčević). Trener: Milan Draganović.

LJUBIĆ: Ratković (od 46. minuta Trivičević), Radaković (od 81. Dejan Subić), Kovačević, Radonjić, B.Žižak, Segić, A.Žižak, Duško Subić, Grahovac, Jugović (od 57. Gvozdenović), Tomičić. Trener: Nikola Zeljković.

Igrač utakmice: Željko Radovanović (Sloga Doboj)

RTV Doboj