Glumac Davor Janjić sahranjen u Sarajevu

Sahrana glumca Davora Janjića okupila je danas na sarajevskom groblju Bare brojne članove porodice, kolege i prijatelje.

Brojni članovi porodice, kolege i prijatelji oprostili su se od ovog vrhunskog glumca, koji je preminuo 28. novembra na VMA u Beogradu.

Među prisutnima je bio i Ahmed Burić, Janjićev blizak prijatelj, koji je na društvenim mrežama objavio nekoliko fotografija.

- Ispratili smo te. Hvala svima koji su bili s nama u ovim trenucima. Laka ti zemlja. Sarajevska - napisao je Burić.

Davor Janjić rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine, a na Akademiji u Sarajevu je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

Bio je jedan od najtalentovanijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Pijetlov doručak”, “Ono malo duše”, “Život sa stričekom”, “Čaruga”, “Belle Epoque”, “Outsider” i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”.

Njegova uloga Nihada iz filma Ademira Kenovića “Ovo malo duše” ostaće posebno upamćena. Tu je Janjić izgovorio čuvenu repliku:

- Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže. -

banjaluka.net

Tagovi: