Humani Trebinjac vratio novac koji nije potrošio na liječenje (VIDEO)

Gest vrijedan poštovanja. Blažo Šupljeglav iz Trebinja vratio je 1.500 KM Fondu solidarnosti Hidroelektrana na Trebišnjici jer taj dio novca nije potrošio za svoje liječenje u "Pavlov Regenex centru".

Četrdesetosmogodišnji Blažo Šušljeglav iz Trebinja usljed prijevremenog rođenja boluje od cerebralne paralize. Zaposlen je u Hidroelektranama na Trebišnjici i svoj posao, kao i sve u životu, obavlja časno.

Tako živi i tako se ponaša.

Dokazao je to još jednom nakon povratka iz Pančeva gdje je proveo 50 dana na liječenju. Tamo je otišao jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo i bila mu je potrebna ta vrsta medicinske pomoći.

Liječenje je koštalo oko 5.000 evra i Blažovo Trebinje je kroz različite humanitarne akcije priskočilo u pomoć.

Podršku je, kao i uvijek, to Blažo ističe, pružilo i njegovo preduzeće- Hidroelektrane na Trebišnjici. Po povratku Blažo je Fondu solidarnosti HET- a vratio preostalih 1.500 maraka.

"To je odluka moja i moje porodice, meni taj novac nije potreban. Neka daju nekome kome treba jer jednostavno ne mogu da zaboravim šta su sve ti ljudi učinili, kako HET tako i moje Trebinje. Liječenje mi je dosta pomoglo, sad opet mogu da hodam sam, kao nekad. Zahvaljujem svim građanima Trebinja i privrednim organizacijama koje su mi pomogle", priča Blažo.

Blažov gest nije nešto što se može čuti često, a on za svoju odluku skromno kaže: "Svako radi kako ga Bog uči, neko to odozgo vidi sve. Neka svako radi kako misli da treba."

U Trebinju svako Blaža Šupljeglava zna i poštuje. Njegova odluka je nešto što treba da postidi mnoge.

Trebinje je imalo nažalost i drugi primjer kada se humanitarna pomoć skupljala, priliv novca bio veliki, novac nije potrošen u svrhe za koje je bio namijenjen, niti je vraćen, niti se o tome gdje je potrošen nešto zvanično zna.

Ali, zato Trebinje ima Blaža na koga je ponosno, a on kaže - ponosan na sve svoje Trebinjce koji su uvijek tu, ne samo za njega nego i sve druge kojima podrška treba.

"Јa u to ne sumnjam da će, ako nešto opet bude trebalo, divni moj narod pomoći. Ali ja se nadam da to neće biti potrebno", zaknjučuje Blažo.

I pored svega, Blažo ima osmijeh i lijepu riječ za svakoga. Dobrota kojom zrači trebalo bi da bude primjer svima.

 

Tagovi: