Italijani oduševljeni zbog Siniše Mihajlovića

Fudbaleri Juventusa porazili su Bolonju na svom terenu u 8. kolu Serije A, a utakmica je odigrana u znaku dva čovjeka – Siniše Mihajlovića i Kristijana Ronalda.

Publika u Torinu pozdravila je čuvenog stratega koji se vratio poslu nakon drugog ciklusa liječenja leukemije, dok je Ronaldo zaokružio jubilej od 700 postignutih pogodaka u karijeri zbog čega mu je pred utakmicu uručen dres sa tim brojem.

Ipak, čini se da je malčice pažnja ljudi na stadionu bila usmjerena ka Srbinu. Tako tvrde i italijanski mediji koji neprestano pišu o velikoj borbi njima inspirativnog Mihajlovića.

- Ako se usredsredimo na meč Juventusa i Bolonje, osim dresa Kristijanu za 700 golova, tu je i Siniša Mihajlović. On vodi svoj tim uprkos što je završio drugi ciklus hemoterapije, boreći se protiv leukemije koja mu je dijagnostikovana prije tri mjeseca. Odlično je vidjeti ga - napisao je na Tviteru Fernando Evanđelio, čuveni novinar.

Povodom utakmice ova dva tima oglasio se i Đovani Albaneze, novinar Tutomerkata i otkrio dio atmosfere sa lica mjesta.

Dugo je trajao aplauz na stadionu za Sinišu Mihajlovića dok su se čitali sastavi.

Kristijano Ronaldo je protiv Bolonje nastavio sjajnu seriju i golom u 19. minutu doneo prednost svom timu, a Danilo je izjednačio samo sedam minuta kasnije. Miralem Pjanić je bio čovjek odluke i pogotkom u 54. minutu donio tri boda "staroj dami".

Srpskainfo