Čestitamo pobjednicima: Izabrani najbolji likovni radovi

Danica Vuković, Andrej Dzera i Bojana Milivojac pobjednici su likovnog konkursa koji je tokom oktobra organizovala Narodna biblioteka u Prnjavoru na temu „Кnjiga moj najbolji drug“ .

Nagrade su dodijeljene u tri uzrasne kategorije.

U kategoriji od prvog do trećeg razreda prvo mjesto osvojila je Danica Vuković, učenica Osnovne škole „Branko Ćopić“ , drugo i treće mjesto pripalo je Miri Dragosavu i Luki Novakoviću , učenicima Osnovne škole „Petar Кočić“.

Кod učenika od četvrtog do šestog razreda najbolji rad imao je Andrej Dzera iz Osnovne škole „Nikola Tesla“ , drugo mjesto je pripalo Anastasiji Topić , takođe učenici ove škole, a treće Dunji Tošić iz Osnovne škole „Sveti Sava“ .

Od pristiglih radova učenika od sedmog do devetog rezreda za najbolji proglašen je rad Bojane Milivojac iz Osnovne škole „Branko Ćopić“.

Trinaestoro djece su kao utješnu nagradu dobili člansku kartu bibilioteke.

Direktor Narodne biblioteke Dragana Marinković rekla je Srni da je na njihovu adresu stigao veliki broj radova, koje je ocjenjivao četvoročlani žiri, a pravo da se prijave na konkurs imali su učenici svih razreda osnovnih škola sa područja ove opštine.

„Željeli smo da podstaknemo učenike da nam na kreativan način prikažu kako doživljavaju omiljenu knjigu, da ih podstaknemo da više čitaju, ali i da razvijaju maštu „ , kaže Marinkovićeva.

Ona je čestitata svim nagrađenim učenicima, zahvalila se sponzorima koji su podržali ovo takmičenje i izrazila uvjerenje da će sličnih aktivnosti biti i u narednom periodu.

Tagovi: