IZBORI 2020: Žunić nosilac liste PDP 1999. „Novi početak“ OO Prnjavor

Partija demokratskog progresa 1999. „Novi početak“, Opštinski odbor Prnjavor, nova je stranka na prnjavorskoj političkoj sceni koja je večeras u ovdašnjem hotelu „Siti“ predstavila izbornu listu za predstojeće lokalne izbore.

Prema riječima Brane Žunića, predsjednika Opštinskog odbora i nosioca izborne liste, na njoj se nalazi ukupno 30 imena kandidata, čiji će u debitanskom izbornom nastupu osnovni - zadovoljavajući, rezultat biti ulazak u lokalni parlament.

Inače, Skupština opštine Prnjavor, sa predstavnikom nacionalnih manjina, broji ukupno 29 odbornika.

"Ima nas na listi i starijih i mlađih, i radnika i poljoprivrednika, i predstavnika privatnog sektora, diplomiranih inženjera poljoprivrede, elektroenergetike, diplomiranih pravnika… Dakle, kad uzmemo stukturu naše izborne liste, ona u svemu odražava strukturu građana opštine Prnjavor. Slobodan sam da kažem da smo istinski jedna narodna stranka", rekao je novinarima Žunić.

On je podsjetio da se na listi nalazi i, kako je rekao, nekoliko ljudi koji su u prošlom mandatu pravili kompromise i dogovore, sa nekim političkim subjektima u vršenju aktuelne lokalne SNSD vlasti.

"Smatramo da smo dali značajan doprinos u vršenju vlasti i razvoju naše opštine, u rješavanju problema naših građana. Mogu slobodno reći da smo sigurno unaprijedili oblast za koju smo bili zaduženi. Naravno, uvijek se može bolje i naši kadrovi će stalno nastojati da pomjeraju tu granicu. Dakle, nikada se nećemo zadovoljavati postignutim rezultatima nego uvijek težiti još boljem i uspješnijem", rekao je Žunić, inače, aktuelni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Prnjavor.

Žunić je mogućnost identičnog angažmana u ime svoje sada novoorganizovane partije, najavio i za naredni period. A, između ostalog, kao razlaz sa  Partijom demokratskog progresa (PDP) u Prnjavoru, na čijem čelu je bio godinama, naveo je „neuvažavanje iz Banjaluke i vrha te partije interesa članstva u Prnjavoru“. Iz tog razloga, kako je obrazložio, nije prihvaćen „diktat iz Banjaluke“, pa se veći dio ranijeg PDP-a uz nove snage organizovao i nastupa sa novom političkom opcijom-PDP 1999. „Novi početak“.

RAZGOVOR O PODRŠCI KANDIDATU SNSD-A

"Naše članstvo i naši kadrovi će i u narednom mandatu biti na raspolaganju da daju svoj doprinosu u novom iskoraku u razvoju opštine Prnjavor. A, kada je riječ o eventualnoj podršci kandidaturi budućeg načelnika, mi smo na tu temu ušli u razgovore sa Savezom socijal demokrata (SNSD). Istina je da to još nismo završili, ali  očekujemo uskoro dogovor na obostrano zadovoljstvo", odgovorio je na novinarsko pitanje Brane Žunić.

N. ĐURIĆ