Kola Hitne pomoći pregazila ženu u Beogradu

Jezivi snimak kruži društvenim mrežama, a nevjerovatno je kako vozač nije primijetio ženu na retrovizoru, koju je prvo oborio, a potom prešao preko nje.

U subotu se zamalo desila nezapamćena tragedija kada je sanitetsko vozilo Hitne pomoći udarilo jednu baku. Sada se oglasio Milan Marković, vozač koji nije vidio nesrećnu ženu.

Žena je hodala trotoarom kada su na nju naletjela kola Hitne pomoći. Za sada nije poznato u kom naselju se dogodila nesreća, ali po registraciji na vozilu se može zaključiti da su ambulantna kola iz Beograda. Nevjerovatno je kako vozač nije primijetio ženu na retrovizoru, koju je prvo oborio, a potom prešao preko nje.

Vozač Milan Marković je rekao da mu je strašno žao i da i dalje ne može sebi da dođe.

- Od subote ne mogu da dođem sebi. Ni ja ni ekipa Hitne pomoći koja je bila u vozilu. Ništa nije ukazivalo da nešto loše može da se dogodi. Ja sam ušao u vozilo, upalio ga i krenuo u rikverc. Pogledao sam na retrovizore i nikoga nije bilo. Niko nije lud da, ako primijeti ljude, krene kolima. Ne znam kako se baka stvorila iza. Mi smo izašli iz vozila, neko je tada viknuo: 'Pomoć' i tek onda smo vidjeli ženu na zemlji - rekao je on.

Milan je naveo da je ekipa ljekara odmah ukazala pomoć koja srećom nije ozbiljnije povrijeđena. Prema njegovim riječima, ona nije željela da ide u bolnicu.

- Na sreću, sve je bilo u redu. Ponudili smo joj da je odvezemo u bolnicu, a baka nije željela jer se osjećala dobro. I pored toga smo je nekoliko puta obilazili. Jako mi je žao zbog nemilog događaja jer zaista vodimo računa i na najbolji mogući način pomažemo ljudima. Još jednom se izvinjavamo baki i njenoj porodici - zaključio je vozač sanitetskog vozila Hitne pomoći Milan Marković.

mondo.ba