Kolo srpskih sestara Prnjavor proslavilo krsnu slavu

Kolo srpskih sestara Prnjavor proslavilo je danas krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice, a molitveni obred povodom slave služio je otac Platon, iguman manastira Stuplje, uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve, parohije prnjavorske.

Uz brojne goste iz sestrinskih kola iz Doboja, Prijedora i Banjaluke, bila je ovo prilika da predstave rezultate rada, otežanog epidemijom korona virusa.

Iz prnjavorskog Kola saopšteno je da su ove godine uspjele da kupe i namještajem opreme dva stambena kontejnera za demobilisanog borca Đuru Ilića iz Kokora, a drugi kontejner za majku i sina Paješinoviće iz Gornjih Vijačana.

Kolo je nabavilo i materijal za unutrašnje radove za kuću sedmoćlane porodice Vasić iz Čorli, a u toku su radovi na fasadi na kući porodice Rakić iz Paramija, koji su donacija firme “Eurospektar” iz Prnjavora.

Kolo je u toku ove godine nabavilo i invalidska i toaletna kolica za dva nepokretna mladića, a u tri navrata organizovalo je i podijelu prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno najugroženije porodice.

TV K3