Konvencija SNSD-a: Na izbore pod sloganom "Okupljanje za Srpsku"

Pod sloganom "Okupljanje za Srpsku", SNSD ide po novu izbornu pobjedu u Republici Srpskoj. Najveća stranka u Srpskoj ide u pobjedu u svim lokalnim zajednicama, poručio je Milorad Dodik okupljenim članovima stranke u banjalučkom parku "Mladen Stojanović". Mi nećemo voditi negativnu kampanju - istakao je prvi čovjek SNSD-a.

"Nas ne zanimaju neuspjesi drugih. Nas zanimaju uspjesi koje mi pokazujemo. Nas zanima to da ljudi budu svjesni napora koji je uložen - ogromnog napora - čuli ste i kandidate, odnosno načelnike koji su u svojim lokalnim sredinama toliko dali, i učestvovali u kreiranju mnogih projekata i mnogih rješenja", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

U nadolazećoj kampanji za lokalne izbore, izborni štab SNSD-a predvodi Srđan Rajčević. Pritisnuti smo pandemijom virusa korona, ali uprkos tome, moramo da se okupimo, i otud slogan "Okupljanje za Srpsku", objašnjava Rajčević. Kaže da će terenske aktivnosti tokom kampanje biti intenzivnije - jer žele da stignu do svakog čovjeka.

"Ove godine u fokus naše kampanje stavljamo našeg čovjeka. Običnog čovjeka. Njegove probleme. Moramo da kao SNSD, kao najveća, kao državotvorna partija, razgovaramo sa svakim našim čovjekom. Da vidimo koji su njegovi problemi, šta ga tišti", istakao je Srđan Rajčević, predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

Okupljenima se obratila i potpredsjednica SNSD-a. Istakla je da je ono što ta partija radi na lokalnom nivou neodvojivo od njihovih aktivnosti na nivou Republike.

"Mi smo se oduvijek bavili politikama. Nismo se bavili malim, sitnim stvarima, ali nikada nismo gubili iz vida šta su to potrebe čovjeka, i šta je to potreba društva u cjelini. Ponosna sam na ono što smo sve ove godine zajedno radili", naglasila je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

Preko onlajn platformi, konvenciju su pratili kandidati za načelnike i gradonačelnike iz svih lokalnih zajednica u Srpskoj. Kandidati za gradonačelnike su se obratili putem video veze i pobrojali svoje uspjehe u svim sferama života. Igor Radojičić, trenutni gradonačelnik Banjaluke i kandidat za tu poziciju u drugom mandatu, kaže da u kampanji treba misliti i na one koji nisu ni u jednoj stranci.

"Okupljanje treba biti i za sve one građane - kojih je najviše - koji nisu članovi nijedne političke partije. Da budemo zajedno, da budemo saborni, i da radimo za razvoj naše Republike i naših gradova", istakao je Igor Radojičić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Poručeno je da je cilj stranke i njenih 200.000 članova snažna, razvijena i stabilna Republika Srpska - te da se nadaju da će do njega stići uprkos otežanim okolnostima. Na konvenciji u Banjaluci su se poštovale sve epidemiološke preporuke. 

Tagovi: