LIJEPA VIJEST: Teško ranjeni lovac, Siniša Jović (27), nakon četveromjesečne borbe za život, na kućnom liječenju

Nakon četiri mjeseca neizvjesne borbe za život, iz Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci u svoje Donje Palačkovce, na kućno liječenje vratio se 27-godišnji prnjavorski lovac Siniša Jović, koji je pod nesvakidašnjim okolnostima, krajem prošle godine, teško ranjen u lovu.

Ovu prijatnu vijest podijelio je sa nama kum i kolega ranjenog lovca, David Tomić, koji je odigrao jednu od ključnih uloga u spašavanju hicem iz puške u glavu, tačnije lice, ranjenog mladića.

- Izuzetno smo obradovani Sinišinim povratkom među nas. Pogotovo su presrećni njegovi roditelji, sestre i ostala rodbina. Obradovane su komšije i svi oni koji ga poznaju, jer, moj kum je duša od čovjeka, prenosi nam David ne samo svoje zadovoljstvo.

On kaže da je ovo, zapravo, Jovićev drugi povratak među ukućane. Prije izvjesnog vremena, zbog gužve uslijed borbe sa korona virusom, bio je otpušten kući. Međutim, ubrzo je vraćen nakon iskrsle upale.

- Teško je reći da se Siniša sada osjeća odlično, s obzirom na sve prisutne tegobe i neizvjesnosti. Ali, srećom, mirne duše možemo reći da njegov oporavak teče iznad svih očekivanja s obzirom na prirodu povrede. U ovom njegovom drugom povratku vidan je opravak, priča, za naš portal, David.

On potvrđuje da mu je kum pri punoj svijesti, odnosno da je svjestan da je ranjen, ali se ne sjeća trenutka kada mu je tačno puška opalila u lice.

- Dugo smo i nasamo o svemu razgovarali. On se sjeća svih zbivanja oko pet minuta prije nego što je ranjen. Sjeća se da smo bili u lovu u reonu Gornjih Galjipovaca, da smo naišli na trag lisice, kazuje David i, ističe, posebno ga, uz razgovor o svemu, raduje kumova volja za boravkom i šetnjom u prirodi.

- Čak me je zamolio i da prošetamo do obližnje čeke!

Podsjetimo, događaj od 29. decembra lani - da je pogledao u cijev, a puška opalila u lice - naš portal je objelodanio na osnovu svjedočenja desetak Jovićevih kolega. Ta grupa lovaca, nakon okončanja lova na fazana i lisice, vježbala je gađanje čaura, bačenih u vazduh. Dok su odjekivale puške, u krugu od desetak metara, mnogi nisu ni uočili da se teško ranjeni kolega bori za život. Srećom, dvojica najprisebnijih, David Tomić i Danijel Lazić, uspjeli su da mladiću izvuku jezik da se ne uguši.

- Zahvaljujući hrabrosti i umješnosti kolege Lazića uspeli smo da nekako izvučemo jezik, mog kuma, koji se davio u vlastitoj krvi, ispričao nam je tada David Tomić.

Teško ranjenom mladiću život je visio o koncu.

Na osnovu saznanja iz UKC RS, naš portal je polovinom januara objavio prilog pod naslovom „Ima nade za teško ranjenog lovca Sinišu Jovića“.

- Mojoj sreći nema kraja jer sam, zajedno sa kolegom Lazićem, i svima onima koji su ga stotinama metara krvavog nosili i, naravno, ljekarima, i ja dao doprinos da jedanom mladom čovjeku bude spašen život. I to takvom kao što je moj kum, za kog je nedovoljno reći da je samo dobar čovjek, nego je, tačnije, predobar. Očekujemo i nove lijepe vijesti o uspješnim operacijama prije svega očiju, čim se okonča ovo zlo od korona virusa,  nadonosno ističe David Tomić.

Ninko ĐURIĆ