Misteriozno samoubistvo u Banjaluci: Sam sebi ispalio dva metka u glavu!?

D. T. (49) iz Banjaluke, koji je juče pronađen mrtav u ulici Milana Radmana, izvršio je samoubistvo ispalivši sam sebi dva metka u glavu iz pištolja "CZ".

Na to ukazuju preliminarni rezultati istrage koju sprovode banjalučko Okružno javno tužilaštvo i PU Banjaluka. Tijelo je juče oko 12.10 časova pronađeno u podzemnoj garaži zgrade u ulici Milana Radmana. U prvi mah sve je izgledalo kao ubistvo ali dokazi, koji su zatečeni na licu mjesta, su prkosili tom zaključku, pišu Novosti.

- Bilo je mnogo nejasnoća, jer su na glavi stradalog uočene dvije ulazne rane. Jedna je bila ispod brade, a druga na slijepoočnici. Pored tijela je zatečen pištolj, koji je vlasništvo D. T., kao i dvije čaure - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su zbog toga pored inspektora za krvne delikte na uviđaj izašli dežurni tužilac, te specijalista sudske medicine. Naložena je i obdukcija kojom je, kako saznajemo, potvrđeno da je bilo moguće da D. T. sam ispali oba hica.

- Obdukcija je potvrdila da prvi hitac, koji je ispaljen ispod brade, nije bio smrtonosan. D. T. je preminuo od drugog hica, ispaljenog u slijepoočnicu - otkriva dobro upućeni izvor.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci potvrdili su da je uviđaj na licu mjesta izvršila dežurni tužilac Biljana Janković u saradnji s policijom.

- U konkretnom slučaju nisu pronađeni elementi krivičnog dela - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Motiv zbog koje je D. T. digao ruku na sebe nije poznat.