Mladić nasmrt izboden nožem na ulici, privedena trojica braće

Mladić star 22 godine preminuo je noćas u splitskoj bolnici nakon što ga je muškarac ubo nožem u prsa.

Noćas, jedan sat iza ponoći u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište, 22-godišnjaka je napao muškarac koji mu je zadao ubodnu ranu.

Povrijeđeni 22-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je noćas od posljedica zadobivenih povreda preminuo - saopštila je policija.

Policija je povodom ovog zločina priveli više ljudi, a je dvoje zadržano.

Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja koje su osigurali te su preduzeli radnje pronalaska osoba koje se dovode u vezu s događajem. Obaviještena je zamjenica Županijskog državnog tužilaštva koja je izišla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem - objavila je policija i dodala da su uhapsili dvoje ljudi zbog ubistva.

U službene prostorije dovedeno je više osoba od kojih su dvije uhapšene u vezi sa ubistvom i nad njima je u toku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja krivične odgovornosti, dodaju iz policije.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, uhapšena su trojica braće, navodno zavisnici od droga. Napad se dogodio ispred zgrade u kojoj žive.

Prema nezvaničnim informacijama, sva trojica su se sukobila s 22-godišnjakom. U jednom trenutku najstariji brat je otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću usljed kojih je podlegao. Po dolasku policije osumnjičeni se opirao hapšenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu u vozilu i urlao na sav glas. 

Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali znaju ulaziti u trgovine, pečenjare i kafiće i žicati pare. Nisam vidio da su agresivni. Nisam ništa čuo dok nisu došle Hitna i policija sa sirenama. Ko zna zašto su napali jadnog momka i još njih tri na jednoga - ispričao je za Slobodnu stanar obližnje zgrade.

glassrpske.com

Tagovi: