Mladić u Banjoj Luci pao sa devet metara zbog nepropisnog izvođenja radova

 Mladić P.I. koji je juče oko 8.40 časova u Banjoj Luci teško povrijeđen na gradilištu stambenog objekta, pao je zbog izvođenja radova suprotno tehničkim normama i propisima, utvđeno je nakon uviđaja.

Mladić je pao sa visine oko devet metara, usljed čega je zadobio tjelesne povrede.

- Na licu mjesta, policijski službenici su zajedno sa Republičkim inspektorom zaštite na radu izvršili uviđaj, kojom prilikom je od strane navedenog inspektora utvrđeno da je do pada radnika došlo zbog izvođenja radova suprotno tehničkim normama i propisima. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova - navode iz PU Banja Luka.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu.

Mladić je pao sa drugog sprata zgrade u izgradnji u Omladinskoj ulici u Banjoj Luci i zadobio je teške povrede. Povrijeđeni je zbrinut na Univerzitetskom  - kliničkom centru Republike Srpske gdje je juče primljen sa teškom povredom glave i nalazio se u stanju kome.

Bio je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su bile neizvjesne.

nezavisne.com

Tagovi: