M:Tel Prva liga: FK Podrinje- FK Ljubić

Proljećni dio prvoligaškog karavana polako ali sigurno približava se svojoj polovini. U okviru 22. kola koje nam predstoji u subotu, fudbaleri Ljubića će put Janje, gdje će gostovati ekipi Podrinja.

Prnjavorčani su uhvatili pobjednički ritam, vezali dvije pobjede, pa će put Janje sa velikom dozom samopuzdanja.

Samopouzdanja neće nedostajati ni domaćinu koji je takođe u nizu od dvije pobjede, domaćom i gostujućom, sa kojima su po prvi put ove sezone pobjegli sa posljednje pozicije. Premda se na zimskoj pauzi opstanak činio kao nemoguća misija za ekipu Podrinja, dobre igre u proljećnom dijelu sada daju nadu da će se i sljedeće sezone igrati Prva liga u Janji.

Podrinje bi eventualnim trijumfom uhvatilo u potpunosti priključak sa ostatkom tabele, eventualni trijumf gostiju bi pak šanse domaćinu za opstanak sveo na minimum.

S obzirom na ulog, za očekivati je neizvjesnu utakmicu. Neizvjesno je bilo i u prvoj ovosezonskom odmjeravanju snaga u Prnjavoru, kada je Ljubić slovio za apsolutnog favorita, ali je uspio prokockati vođstvo 2:0, pa je susret završen podjelom bodova 2:2.

Podrinje je znatno ojačalo redove u zimskom prelaznom, o čemu svjedoče i njihovi rezultati. Obje ekipe imaju problema sa suspenzijama. Zbog kartona susret će kod gostiju propustiti Komlenović i Radaković, dok će kod domaćih izostati Ristanović, Savić i Dujković.

Utakmica Podrinje – Ljubić igra se u subotu u Janji, a početak je zakazan za 15:30.

Fudbalski klub Ljubić Prnjavor