Najbolje BH fotografije na izložbi u galeriji “Pejo” u Prnjavoru

Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH postavila je u galeriji „Pejo“ u Prnjavoru izložbu bh fotografije koja obuhvata stotinjak autora iz svih krajeva zemlje.

Selektor ovogodišnje izložbe Samir Zahirović iz Tuzle pojasnio je da je od oko 800 pristiglih fotografija izabrano 100 koji će biti predstavljeni u nekoliko gradova.

On kaže da je svake godine posao selektora sve teži jer su fotografije sve bolje, a često odlučuju samo nijanse.

Predsjednik Asocijacije Ozren Božičković kaže da je ove godine primjetan veliki iskorak, i autorski i kreativni.
„ Može se reći da je oko 50 odsto bh autora koji su svojim djelima participirali u ovoj godini poslalo radove koji mogu biti izlagani. Кonkurencija je bila velika i jaka“ , rekao je Božičković.

Jedan od organizatora postavke je i Dragan Prole iz Banjaluke koji kaže da je jako važan primjetan iskorak mladih autora.

„Pri odabiru smo zato ocjenjivali i kreativnost, odnos prema likovnim elementima, motivima, osobenosti čovjeka u fotografiji. Čak 60 do 70 odsto istih radova svi članovi žirija, odnosno selektori prepoznali su kao najbolje“ , precizirao je Prole.

Prvu nagradu izložbe dobili su Milena Erceg iz Univerzitetskog foto kino kluba Banjaluka za fotografiju „Кeti“ i Nermin Smajić iz Travnika za fotografiju pod nazivom „Simetrija“.

Tagovi: